Anna är affärsutvecklare på Helsingborgshem och följer och analyserar hur olika trender kommer att påverka hur vi bor. Delningsekonomin har redan fått stort genomslag i många branscher. Exempel är Airbnb, Uber och Sunfleet.

Hur ser det ut i bostadsbranschen; är vi människor villiga att dela vårt hem också?
– Ja, co-living är ett exempel på det. Tech Farm i Stockholm är ett jättespännande boende där halva huset är gemensamma ytor som till exempel vardagsrum, kök, arbetsplatser och gym. Den ”privata ytan” är en kubiksmart sovmodul på mellan 6 och 10 kvadratmeter, berättar Anna.

Vad är fördelarna?
Förutom att det främjar och möjliggör en hållbar livsstil genom att resurser och utrymmen delas och används mer effektivt möjliggör den här typen av boende också social hållbarhet som skapar en starkare tillhörighet mellan människor. Jag har varit med att utveckla Helsingborgshems nya boendekoncept SällBo där just social hållbar men också integration står i fokus, säger Anna.

Berätta, vad är SällBo?
– SällBo står för sällskapsboende och kommer att öppna på Fredriksdal i december. Här kommer 70-plussare och unga vuxna däribland tio personer som nyligen fått uppehållstidstånd i Sverige hyra en egen, vanlig tvåa med eget kök och badrum och samtidigt ha tillgång till flertalet gemensamma ytor som ska inspirera till olika typer av sociala aktiviteter, avslutar Anna.

Exempel på gemensamma utrymmen är vardagsrum, kök med olika tema, filmrum, bibliotek, träningsrum och köksträdgård.

Vill du bo på SällBo? Gör din intresseanmälan här.