Att bo på SällBo

Ingela har varit trygghetsvärd på Helsingborgshems trygghetsboenden i tio år och har varit med och utvecklat det nya boendekonceptet SällBo.

Om man är 70-plussare, hur skiljer sig SällBo från ett trygghetsboende?

– På SällBo på Fredriksdal bor du precis som på ett trygghetsboende i en trygg, säker och tillgänglighetsanpassad lägenhet, har tillgång till varm mat varje dag och en värd finns på plats för att inspirera till olika aktiviteter. Men det fina med SällBo är att dina grannar är både i samma ålder som du men också betydligt yngre, 18–25 år, och har olika kulturella bakgrunder.

De gemensamma utrymmena är dessutom fler och inredda för att inspirera till gemensamma aktiviteter. Här finns till exempel filmrum, träningsrum, gemensamma kök för bland annat bakning, bibliotek, köksträdgård med mera, berättar Ingela.

Hur vet man att man passar för att bo så här?

– Genom åren har jag träffat många äldre som uttryckt att de gärna vill umgås med andra åldersgrupper än sin egen. Känner du så ibland och gillar att träffa och göra saker med andra och inte bara sitta i lägenheten tror jag absolut att du kommer att trivas på SällBo, säger Ingela.

Vill du bo på SällBo? Gör din intresseanmälan här.