Området

SällBo på Fredriksdal

SällBo öppnar på Fredriksdal, två kilometer öster om Helsingborgs centrum. Fredriksdal är ett grönt och trivsamt område med stora grönytor och gångstråk. I områdets sydvästra del ligger Fredriksdalsparken med friluftsteater, museum och trädgårdar.

Olympiaområdets idrottsanläggningar med motionsslingor och inomhushallar för olika idrottsaktiviteter finns på mindre än en kvarts promenadavstånd. Med cykel tar du dig till Filbornabadet och till grannkvarterets egen utomhuspool på 5-10 minuter. Stans största mataffärer och aktivitetshuset Tryckeriet ligger bara en promenad bort.

De östra stadsdelarna, som Fredriksdal tillhör, kommer att utvecklas mycket det kommande åren. På Drottninghög, på andra sidan Vasatorpsvägen, förnyas stadsdelscentrat, som även kommer att gynna Fredriksdalsborna. Redan idag finns här bageri, bibliotek och en mindre servicebutik med postutlämning och inom några år ny vårdcentral med mera.

Kommunikationerna till och från området är bra och kommer att bli ännu bättre när den nya HelsingborgsExpressen börjar trafikera Vasatorpsvägen.

SällBo Brigadgatan 4