SällBo på Fredriksdal

Välkommen till långa bord och många stolar. Till småprat och hjärterum. Till att stänga dörren om dig när du vill vara själv en stund, och öppna den igen när du vill ha sällskap. Välkommen på middag. På ett parti schack. På kaffe med grannarna, om du känner för det.
Välkommen hem. Välkommen att vara tillsammans.

Vad är SällBo?

SällBo är nytt sätt att bo – ett sällskapsboende med integration i fokus där du väljer att bo lite mindre och dela lite mer. Drygt hälften av lägenheterna hyrs ut till seniorer (70+) och resterande till unga vuxna mellan 18 och 25 år, däribland personer som nyligen fått uppehållstillstånd i Sverige. Detta gör SällBo till ett unikt boende, där generationer och kulturer möts och det sociala livet står i centrum. Utöver din lägenhet har du tillgång till gemensamma ytor både inomhus och utomhus, med gott om plats för fritid och umgänge.

Lägenheterna är praktiska tvåor med antingen balkong eller uteplats. Men framförallt, här finns både tid och rum för nya möten, utbyten av erfarenheter eller kanske bara lite sällskap, och någon som säger:

Välkommen hem!
 

SällBo är ett tidsbegränsat projekt

SällBo är ett projekt på två år. Du som är 70+ flyttar in på SällBo under formerna för så kallat trygghetsboende. Oavsett om projektet fortsätter eller inte efter två år är du garanterad att ha kvar din lägenhet.

För dig som är 18-25 år är kontraktstiden två år. Om du bor kvar under hela projekttiden får du dubbla köpoäng hos oss för denna period. På så sätt ökar dina chanser att hitta ett nytt boende om projektet inte blir permanent.

Preliminär inflyttning: 1 december 2019