Nybyggt på Drottninghög

DROTTNINGHÖG

På Drottninghög driver Helsingborgshem tillsammans med Helsingborgs stad stadsförnyelseprojektet Projekt DrottningH. I projektet ska vi ta vara på det som är bra med området och förbättra det som behövs. Det blir fler bostäder, nya gator och ytterligare platser där människor kan träffas.

Projektet är uppdelat i flera etapper och kommer så småningom att beröra alla delar av Drottninghög. De första etapperna genomför vi på Grönkullagatan där vi renoverar bostäder och fastigheter och nu också påbörjar vårt första nybygge i området sedan det byggdes under 60- och 70-talen.

De två nya husen byggs på Grönkullagatan 15 och ersätter befintlig fastighet som kommer att rivas. Detta arbete påbörjas under första kvartalet 2017.

Totalt byggs 67 lägenheter från 1-5 rum och kök. Samtliga lägenheter kommer att vara anslutna till stadsnätet och Comhem.

På Drottninghög hittar du många gröna oaser. Området är t om ett eget utomhusbad som erbjuder svalkande dop under varma sommardagar. På Drottninghög centrum hittar du bibliotek, ICA-butik, apotek, pizzeria, bageri mm. I närheten finns skola och vårdcentral samt ett stort utbud av matvarubutiker.

På Drottninghög finns även en av Helsingborgs största och finaste lekplatser och det rika föreningslivet arrangerar kultur- och fritidsaktiviteter för både barn och vuxna.

LIVEKAMERA FRÅN BYGGPLATSEN

Skanska har placerat en webbkamera vid byggplatsen så att det går att följa bygget. Bilden uppdateras var femte minut.
Nybyggt på Drottninghög

FAKTA

Antal lägenheter: 67
Lägenhetsstorlekar: 1:or ca 48 kvm, 2:or ca 55-58 kvm, 3:or ca 72 kvm, 4:or ca 80 kvm, 5:or ca 98 kvm
Antal våningar: 5 och 7
Lägenhetshyror: Ingen uppgift just nu.

 

TIDPLAN & UTHYRNING

Byggstatus: Pågående
Inflyttningsdatum: Preliminärt oktober och december 2018
Uthyrning: Uthyrningen kommer att ske i etapper med preliminär start den 3 april 2018.
Kontakt: Lee Antonsen
042-20 80 74
lee.antonsen@helsingborgshem.se

 

Flygbild

Nybyggt på Drottninghög