Svalka och vattenlek vid Drottninghögsbadet – passa på innan säsongen är över

Trots att det inte går att bada på Drottninghögsbadet i sommar är det full aktivitet med spännande vattenlekar och badklädda barn på grönområdet utanför badet.

Sommaraktiviteterna vid Drottninghögsbadet kom igång tack vare goda idéer, snabba beslut och bra samarbete mellan Helsingborgshem och lokala föreningar, företag och staden. Två månader tidigare upptäcktes en vattenläcka i stora bassängen som inte gick att laga innan sommarens slut.

– Vad gör man på ett bad när det inte går att bada? Vi spånade idéer och två veckor senare var schemat med våra vattenaktiviteter färdigt. Även om man inte kunnat bada har våra aktiviteter verkligen uppskattats av barnfamiljer och av sommarlovslediga barn som varit jätteglada, berättar Hanna Johansson, chef för Drottninghögsbadet.

Simskolan i full gång trots stängd bassäng

2018 vann vi Bopriset för utvecklingen av Drottninghög. Då bestämdes det att prissumman på 100 000 kronor skulle användas för att öka simkunnigheten bland områdets barn och vuxna.

– Här fick vi också tänka om och hitta en snabb lösning. Filborna Arena gjorde plats för oss och det är vi väldigt tacksamma för. Nu är simskolan i full gång och alla barn som har anmält sig har fått gå, säger Hanna.

Passa på att besöka grönområdet innan säsongen är över. Aktiviteterna pågår fram till och med den 25 augusti. Det är gratis och öppet för alla, varje dag klockan 10–18. Aktivitetsschemat och mer information om aktiviteterna hittar du här.

Sommaraktiviteterna på Drottninghögsbadet arrangeras av Helsingborgshem med stöd av bland andra Helsingborgs stad, Filborna Arena, kiosken på Drottninghögsbadet, Aktivitetshyra, Nordic Wellness, Viskans bangolfklubb, HF Olympia, Bevakningsgruppen och IK Sund.