Hoppa till innehåll

Grönkulla Gård – Lägenheterna

GRÖNKULLA GÅRD – Nyproduktion på Drottninghög


 

LÄGENHETERNA

Grönkulla Gård - Etapperna

Man brukar säga att hemmet är där hjärtat är. Det handlar såklart om bostaden i sig, men kanske ännu mer om människorna, miljön och tiden man får över. Utrymme att umgås med nära och kära, närhet till grönska och möjligheten att göra det du tycker om – det är ofta de sakerna som gör att du verkligen trivs.

På Grönkulla Gård finns alla möjligheter att skapa både det hem och den fritid du vill ha. Här bygger vi 67 rymliga lägenheter. Eftersom du är den första som flyttar in kan du sätta din egen prägel och det finns gott om plats för både vänner och familj. Bostäderna är både moderna och prisvärda, vilket ger dig tid och möjlighet att ägna dig åt det du bryr dig mest om.
Det blir två hus på fem respektive sju våningar. I femvåningshuset (Grönkullagatan 15A och 15B) ryms 1:or till 4:or och i det högre huset (Grönkullagatan 15C) finns också 1:or-4:or samt en 5:a längst ner.

Lägenheterna har smarta, moderna och öppna planlösningar. Köken är antingen helt öppna mot vardagsrumsdelen eller är s k u-kök med mer avskildhet. Lägenheterna har fint ljusinsläpp från stora, härliga fönster och bra med förvaringsutrymmen. Badrummet har en praktisk avlastningsyta med skåp och är förberett för installation av egen tvättmaskin och torktumlare om du önskar bekosta det själv i framtiden. Lägenheterna har antingen en rymlig balkong eller egen uteplats stor nog för både avkoppling, umgänge och odling i kruka. Ett förrådsutrymme ingår i hyran. Behöver du mer förvaringsmöjligheter finns extraförråd att hyra.

Standarden är en bra, tidsenlig nyproduktionsstandard anpassad för vårt BoBas-koncept (se nedan) vilket gör att hyrorna är lägre än i våra senaste nyproduktionsprojekt. Samtliga lägenheter är anslutna till stadsnätet som är ett kommunikationsnät av absolut högsta kvalitet och prestanda. Stadsnätet erbjuder ett brett urval av internet-, TV- och telefonitjänster från olika leverantörer och är framtidssäkert, stabilt och driftsäkert med den senaste tekniken.

Datauttag finns i kök, vardagsrum, samtliga sovrum och hall. Tv-uttag finns i vardagsrum och i samtliga sovrum.

Lägenheterna är anslutna till Com Hem:s kabel-tv-nät. I din månadshyra ingår de tv-kanaler som erbjuds i Com Hem:s analoga grundutbud. Förutom de analoga kanaler som ingår i grundutbudet har du hos Com Hem tillgång till ca 160 digitala tv-kanaler i olika kanalpaket.

Lägenheterna har individuell mätning och debitering av varm- och kallvatten. Med ett individuellt mätsystem betalar du enbart för den vattenmängd som du själv använder. En bestämd volym ingår dock i hyran. Den baseras på genomsnittsförbrukningar inom Helsingborgshem samt på lägenhetens storlek. Använder du mindre än den volymen som ingår får du avdrag på hyran och använder du mer blir det tillägg.

Gemensam tvättstuga finns i markplan på Grönkullagatan 19. Parkeringsplatser finns på området.

BoBas

Lägenheterna på Grönkulla Gård ingår i vårt BoBas-koncept. Det är ett koncept som säkerställer en fortsatt balans mellan dyrare och billigare lägenheter på bostadsmarknaden i Helsingborg. I en BoBas-lägenhet är det därför inte möjligt att välja tillval eftersom tillval för all framtid höjer hyran.

Du underhåller och bestämmer själv över väggar (ej i våtutrymmen), snickerier och tak. Du målar om och tapetserar när du vill och du väljer de material som passar dig och din budget.

Det är fritt fram att själv köpa och installera egen inredning och utrustning. Om du flyttar tar du såklart med dig det som du har betalt för.

I gengäld har du en lägre månadshyra och vi garanterar att din årliga hyreshöjning aldrig blir mer än den genomsnittliga för våra lägenheter.

Precis som för alla våra andra lägenheter är det vårt ansvar att underhålla lägenhetens golv, vitvaror, köksinredning och våtutrymmen även i en BoBas-lägenhet. Om din lägenhet i framtiden behöver renoveras gör vi det på ett sätt som i möjligaste mån bevarar lägenhetens standard.

Din kontakt med oss på Helsingborgshem är i första hand digital. Du felanmäler via vår webb och du betalar smidigt din hyra varje månad via autogiro. Lär mer om BoBas.