Post- och besöksadress

Helsingborgshem
Box 3055
Drottninggatan 136 B
250 03 Helsingborg

042-20 80 00

info@helsingborgshem.se

Bobutiken, besöksadress

Håkan Lundbergs gata 17 – Bobutikens tjänster och utbud

 

Ställ en fråga

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost (obligatorisk)

Ditt telefonnummer

Välj rubrik (obligatorisk)

Ditt meddelande

Ange gärna adress, lägenhetsnummer

 

Helsingborgshem i sociala medier

LinkedIn

Facebook

Youtube

 

Trygghetsjour

042-20 82 00

Vardagar: kl 17:00 – 08:00
Helger och röda dagar: dygnet runt
Läs mer om vår Trygghetsjour

 

Frågor och svar

Du kan logga in dygnet runt på Mina sidor och anmäla ett fel på din lägenhet. Du kan också ringa in ett fel, på dagtid, på tel 042-20 80 00.
Prata med dina grannar. Genom att prata med varandra kan vi lösa missförstånd och konflikter och att lära känna och förstå våra grannar skapar trivsel och tolerans för varandras olikheter.
Kontakta din kundansvarige. Om du upplever att du blir störd eller upplever otrygghet i eller kring boendet ska du under dagtid kontakta din kundansvarige.
Ring Trygghetsjouren. Under kvällar, nätter och helger ska du ringa trygghetsjouren, tel. 042-20 82 00.
Om det uppstår ett akut fel när kontoret är stängt kan vår fastighetsjour hjälpa dig. Du når jouren på 042-20 82 00.
Mejla till oss eller ring 042-20 80 00 på (helgfria) vardagar mellan kl 09.00 – 12.00 och 13.00 – 16.00.
Börja med att registrera dig som sökande. När du har registrerat dig börjar du också automatiskt samla köpoäng där 1 dag motsvarar 1 köpoäng. Alla lediga lägenheter publiceras på hemsidan och du ansvarar själv för att anmäla ditt intresse för dem du vill söka. Den intresserade med flest köpoäng får sedan erbjudande om att hyra lägenheten.
Registrera dig
Sök ledigt

Dina uppgifter finns sparade hos oss i sex månader. Därefter raderas dina köpoäng om du inte loggar in igen på vår hemsida innan sexmånadersperioden har gått ut. Varje gång du loggar in påbörjas en ny sexmånadersperiod.

För att kunna hyra en lägenhet hos Helsingborgshem måste du uppfylla våra grundkrav, som baseras på vår uthyrningspolicy. Är ni två som ska stå på kontraktet måste även din medsökande uppfylla grundkraven.
Grundkrav
Logga in på Mina sidor så ser du dina köpoäng längst ner. För att behålla dina köpoäng måste du logga in på Mina sidor minst en gång i halvåret. Har du frågor om köpoäng eller vill ha hjälp att logga in? Kontakta vår Bobutik på 042-208000.
Logga in på Mina sidor
Av våra knappt 12 000 lägenheter blir drygt 1 000 lediga för uthyrning varje år. Under de senaste åren har det krävts i genomsnitt 2 000 köpoäng för att få en lägenhet, men det varierar stort beroende på läge, hyra, storlek mm. Under beskrivningen av varje ledig lägenhet kan du se hur många som anmält sitt intresse för den och var dina köpoäng placerar dig i den ordningen. Du ansvarar själv för att anmäla ditt intresse för de lägenheter som passar dina önskemål.
Nej. Om du bor hos oss och vill samla köpoäng anger du det på Mina sidor – Dina köpoäng och prenumeration. Kryssa i rutan ”Jag vill samla köpoäng för lägenhet”.
Logga in på Mina sidor
Under Mina sidor hittar du all information om det du hyr av oss. Under Dina avier hittar du dina hyresavier och OCR-nummer.
Logga in på Mina sidor

Som hyresvärd och hyresgäst har vi ett delat ansvar för ditt boende. Helsingborgshem har som hyresvärd ansvar för att fastigheten sköts och för det löpande underhållet av din lägenhet. Vi arbetar på många olika sätt för att du ska känna dig trygg och trivas där du bor.

I ditt ansvar som hyresgäst ingår exempelvis byten av det som räknas som förbrukningsmaterial. Det handlar om säkringar, glödlampa, lysrör, glimttändare, ugnslampa, kylskåpslampa och intredning i din kyl och frys. Rensning av avlopp är också ditt ansvar. Känner du dig osäker på hur du ska åtgärda de vanligaste felen som kan uppstå lägenheten, ladda gärna ner vår broschyr Lättfixat. När det handlar om vatten- och elinstallationer är det alltid Helsingborgshem som ska utföra dessa.

Har du balkong eller uteplats ska du vårda den och hålla den i gott skick, men vi hjälper såklart gärna till med tips och råd. Här hittar du de vanligaste frågorna vi får om balkonger och uteplatser.
Fråga gärna kundansvarig där du bor om du har frågor om vem som ansvarar för vad.

Tyvärr händer det då och då att fastigheter och utemiljö drabbas av ohyra eller skadedjur. För att komma till rätta med problemen när de uppstår har Helsingborgshem avtal med Anticimex. Anticimex tar hand om alla ärenden som gäller ohyra och skadedjur, både inomhus och i utemiljön.

 

Du kontaktar själv Anticimex så att de kan hjälpa till att åtgärda problemet. Det innebär inga kostnader för dig som hyresgäst.

Anticimex – 042-49 54 500

Om du inte ska använda din lägenhet under en viss tid kan du, om det finns beaktansvärda skäl, hyra ut den i andra hand. Vi ger inga generella tillstånd utan varje ansökan prövas för sig.
Läs mer om Kontrakt och byten.
Du kan normalt anmäla intresse för en ledig lägenhet under fyra dagar och den intresserade med flest köpoäng får erbjudande att teckna kontrakt. Om lägenheten efter dessa fyra dagar ändå inte blivit uthyrd kan den återigen bli tillgänglig i listan över lediga lägenheter och märks då med ”direkt”. Den hyrs då ut utan hänsyn till antalet köpoäng och uthyrningen sker istället löpande.
Sök ledigt