Tillgänglighetsredogörelse
Helsingborgshem AB står bakom den här webbplatsen. Vi vill att så många som möjligt ska kunna använda webbplatsen.
På den här sidan beskriver vi:
- vad Helsingborgshem har gjort för att uppfylla lagen om tillgänglighet i digital offentlig service
- eventuella kända tillgänglighetsproblem med webbplatsen
- hur du kan rapportera brister till oss så att vi kan åtgärda dem
Webbplatsens tillgänglighet
Helsingborgshem AB är ett allmännyttigt bostadsbolag som ägs av Helsingborgs Stad, därför omfattas vi av och följer lagen om tillgänglighet i digital offentlig service.
Här kan du läsa mer om Helsingborgshem.
Här kan du läsa mer om lagen om tillgänglighet i digital offentlig service.
Den här webbplatsen är delvis förenlig med WCAG nivå 2. Exempel på innehåll som inte är tillgängligt och som kommer att åtgärdas beskrivs under avsnittet ”Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet” längre ner på sidan.
Rapportera brister i webbplatsens tillgänglighet till oss
Vi strävar hela tiden efter att förbättra webbplatsens tillgänglighet. Om du upptäcker problem eller om du anser att vi inte uppfyller lagens krav, så kan du kontakta oss för att rapportera detta så att vi får kännedom om problemen.
Du kan också höra av dig om du behöver information från webbplatsen i något annat format än det som webbplatsen erbjuder genom att kontakta vårt Kundcenter.
Anmälan om tillsyn till Myndigheten för digital förvaltning
Myndigheten för digital förvaltning är ansvarig för att se till så att aktörer som omfattas av lagen om tillgänglighet i digital offentlig service följer den. Om du inte är nöjd med hur vi hanterar dina synpunkter kan du kontakta myndigheten och påtala det.
Anmäl bristande tillgänglighet till Myndigheten för digital förvaltning här.
Teknisk information om webbplatsens tillgänglighet
Webbplatsen är delvis förenlig med WCAG nivå 2. Exempel på innehåll som inte är tillgängligt på webbplatsen idag och som kommer att åtgärdas beskrivs nedan.
- Bildlänk saknar alternativ text (Linked image missing alternative text) – För att skärmläsare ska kunna erbjuda en text istället för bilden behövs en så kallad alt-text.
- Tom länk/tom knapp (Empty link/Empty button) – Länken/knappen representeras bara av en ikon vilket innebär att en synskadad inte har någon chans att få reda på vad länken/knappen gör.
- Kontrastfel (Contrast errors) – För att öka möjligheten att läsa för personer med nedsatt syn så finns uppsatta ration för kontrast som behöver följas.
- Marginaljusterad text (Justified text) – Stora block med marginaljusterad text kan påverka läsbarheten negativt.
- Överflödig länk (Reduntant link) – Länkar bredvid varandra länkar till samma ställe.
- Trasig sidlänk (Broken same-page link) – Länken som går till en specifik paragraf på aktuell sida är trasig och kommer inte att fungera.
- Tabb-indexering (Tabindex) – Se om tabb-indexeringen verkligen behövs och att elementen i så fall följs åt efter önskat sammanhang.
- Hoppat över rubrik-nivå (Skipped heading level) – Om nivån på rubriker inte följer logisk ordning (huvudrubrik, underrubrik 1, underrubrik 2 osv) kan innehållet uppfattas som rörigt och det kan bli svårt att få ett korrekt sammanhang av sidan.
Problemen som beskrivs ovan beräknas vara åtgärdade senast i februari 2022 och kommer då att uppfylla WCAG nivå 2. Detta innebär att användaren ska kunna:
- Förstora text
- Navigera med tangentbord istället för mus
- Träffa klickbara ytor (bilder, knappar, länkar, ikoner etc)
- Lyssna på sajten med skärmläsare
- Uppfatta designelement (tillräckliga kontraster, tydliga knappar, länkar etc.)
Så har vi testat webbplatsen
Vi har med hjälp av vår systemleverantör FAST2 utfört automatiska tester (bl.a. med testprogrammet Wave).