Hoppa till innehåll

Grönkulla Gård – om Drottninghög

GRÖNKULLA GÅRD – Nyproduktion på Drottninghög


 

Grönkulla - Drottninghög

DROTTNINGHÖG

Drottninghög byggdes under 60- och 70-talen och består i dagsläget av lägre flerfamiljshus med hyresrätter. Stadsdelen är mitt inne i en fantastisk utvecklingsfas som bland annat innebär ombyggnads- och nybyggnadsprojekt, etableringar av företag och att området öppnas upp mot omkringliggande stadsdelar genom nya och ombyggda vägar.

Drottninghög ligger cirka 4 km från Helsingborgs centrum och har goda kommunikationer. Här tar du dig lätt till city oavsett hur du tar dig fram i trafiken. Pendlaren har nära till motorvägen och flygbussen och andra regionbussar stannar precis utanför området.

Inom gångavstånd hittar du det mesta du kan tänkas behöva i form av grundskola, dagis, vårdcentral, apotek, bibliotek, pizzeria och bageri. Området angränsar också till flera stora livsmedelskedjor och andra kommersiella aktörer.

Denna barnvänliga stadsdel med sina bilfria och trivsamma gårdar har många fina kvalitéer – stora grönområden med utegym, utomhusbad, lekpark, odlingslotter och växthus. Drottninghög har också ett rikt föreningsliv med mycket kultur- och fritidsaktiviteter för både barn och vuxna.

Grönkulla
Grönkulla
 
Grönkulla
Grönkulla - Lekplatsen Prinsessor och drakar