Hoppa till innehåll

Sommarjobbare på Helsingborgshem

Under sommaren, som nu går mot sitt slut, har Helsingborgshem haft förstärkning av totalt 54 sommarjobbare. Hjälp med bemanning, förmånen att få in nya perspektiv och förmågor är värdefullt för hela organisationen. Träffa Marcus, Firdaus och Khalil som förstärker Helsingborgshem under sommarmånaderna.

Firdaus och Khalil – badvärdar
Den här sommaren har slagit alla rekord med sol och värme. Det är något som Firdaus och Khalil verkligen har märkt av, de arbetar nämligen som badvärdar på Drottninghögsbadet mellan maj och september. Innan Firdaus och Khalil började jobba fick de genomgå ett simprov och en livräddarutbildning.

– Jag visste inte att Helsingborgshem hade en badanläggning. Det var min mamma som tipsade mig att söka det här jobbet, berättar Khalil. Jag är glad att jag fick chansen att bli badvärd.
Både Khalil och Firdaus tycker att jobbet är kul, men att det också är utmanande med stort ansvar. Alla badgäster kan inte simma och det kan vara trångt i poolen när flera badar samtidigt.

Varierande uppgifter
Badvärdarna börjar ofta sin arbetsdag med att städa, rengöra bassängerna och sedan är det dags för simskola innan det allmänna badet öppnar.

– Simskolan är roligast att hålla i, säger Firdaus. Det är otroligt kul att se hur barnen lär sig simma och får vattenvana, de är jätteduktiga.

Firdaus har tagit studenten från det samhällsvetenskapliga programmet och snart väntar ett sabbatsår. Khalil har ett år kvar till studenten, också han läser samhällsprogrammet. Både Khalil och Firdaus kan tänka sig vara badvärdar igen, eller kanske jobba med något annat inom Helsingborgshem.

– Det allra bästa med jobbet är gemenskapen mellan oss badvärdar, berättar Firdaus. Och så har vi lärt känna mycket folk, delar av Helsingborgshems personal och flera badgäster.

Alexander Sadikovic, badmästare på Drottninghögsbadet, arbetsleder badvärdarna och han berömmer dem.

– De är väldigt duktiga, och det är givande att följa hur de utvecklas under en badsäsong här, säger Alexander.

Marcus – kundansvarig
Marcus är inne på sin tredje sommar på Helsingborgshem och vikarierar som kundansvarig.

– Som kundansvarig får jag träffa och prata med mycket folk. I jobbet är det mycket problemlösning och det gillar jag, säger Marcus med ett skratt. Sedan finns det alltid någon hjälpsam kollega att fråga när det behövs.

Sophia Hannercrantz, som jobbar som kundansvarig året om, är handledare åt Marcus.

– Det är kul att lära upp någon annan och bolla frågor tillsammans. Det är också nyttigt att få in någon som ser med nya ögon på vårt arbete, säger Sophia och tillägger att Marcus har väldigt bra hand med hyresgästerna.

Ekonomistudier väntar
För ett par månader sedan tog Marcus studenten vid det ekonomiska programmet. I höst väntar ekonomistudier i Lund. Kan det bli en fortsättning inom bostadsbranschen för Marcus?

– Ja absolut, jag tycker det är spännande att se hur vi kan utveckla hållbara boendeformer, det kanske kan vara något att jobba vidare med. Jag skrev faktiskt mitt gymnasiearbete om Helsingborgshem och hur vi kan använda våra lokaler i framtiden, berättar Marcus.

Helsingborgshem passar på att tacka alla sommarjobbare och sommarvikarier och önskar dem lycka till framöver.

Helsingborgshems sommarjobbare och sommarvikarier 2018
7 badvärdar
2 badvärdar assistent
7 fastighetsvärdar
2 kundansvariga
14 trädgård och fastighetsskötsel
= 32 sommarjobb
+
22 sommarpraktikanter via Helsingborgs stad.
= totalt 54 sommarjobbare/vikarier