Hoppa till innehåll

Bostadsrätter på Drottninghög

Bostadsrätterna byggs mellan Stenströms kommande hus (längst till vänster på bilden) och Tornets hyresrätter (till höger). Skissbild från Tengbom, Jönköping.

Helsingborghem arbetar intensivt för att nå visionen om framtidens Drottninghög och fortsätter locka fler aktörer till området.

Denna gång är det HP Boendeutveckling som tillsammans med Ulricehamns Betong köper en byggrätt och planen är att bygga 72 bostadsrätter och en verksamhetslokal.

För omkring ett år sedan sålde Helsingborgshem en byggrätt till fastighetsbolaget Tornet och i mars inledde bolaget ett samarbete med Stenströms Skjortfabrik. Nu välkomnar Helsingborgshem ytterligare en samarbetspartner till Drottninghög. Denna gång är det HP Boendeutveckling i samarbete med Ulricehamns betong som köper en byggrätt längs Vasatorpsvägen. Planen är att bygga 72 bostadsrätter och en lokal med preliminär byggstart under 2018.

   -Vi är otroligt glada över att välkomna ännu en samarbetspartner till Drottninghög. Projektet är en viktig pusselbit i utvecklingen och visar att vi är många som tror på området och ser potential i stadsdelen, säger Lars Hansson, styrelseordförande i Helsingborgshem.

Det långsiktiga målet med projekt DrottningH är att fördubbla antalet lägenheter och skapa bättre boendemiljöer både för de som bor på Drottninghög idag och för de som flyttar hit framöver.

   -Vi vill stärka Drottninghögs många positiva sidor och samtidigt skapa en modernare stadsdel som erbjuder ett mer varierat utbud av bostäder. Med planerna på att utveckla ett kvarter med bostadsrätter, en upplåtelseform som tidigare inte funnits på Drottninghög, tar vi ytterligare ett kliv i denna riktning, säger Lars Hansson, styrelseordförande i Helsingborgshem.

De 4 till 8 våningar höga husen kommer att byggas runt en mysig innergård med ett parkeringsgarage under mark för boende. Lägenheterna som blir 2 till 3 rum och kök får genomtänkta planlösningar, gott om förvaringsutrymmen samt en stor inglasad balkong.

Husen byggs som lågenergihus med fokus på hållbar utveckling och låg energiförbrukning. Solceller på taken ger till exempel närproducerad el, vilket i sin tur bidrar till lägre boendekostnader.

Säljstart planeras till november 2017 och redan idag är det möjligt att anmäla sitt intresse till Länsförsäkringar Fastighetsförmedling som kommer att förmedla bostäderna.  Inflyttning i första etappen planeras till 2019.

Länk till pressmeddelande: https://www.mynewsdesk.com/se/helsingborgshem/pressreleases/bostadsraetter-paa-drottninghoeg-2175357

Mer information:
Mia Larsson, projektutvecklare – bygg och fastighetsutveckling, Helsingborgshem
Tel: 0705-68 05 18
mia.larsson@helsingborgshem.se

Åsa Cullborn, presskontakt Helsingborgshem
Tel: 0730-70 04 54
asa.cullborn@helsingborgshem.se