Hoppa till innehåll

El Sistemas orkester bjuder på konsert utanför trygghetsboende på Dalhem

På grund av coronaviruset upplever många äldre isolering. För att sprida glädje och ge våra äldre något att se fram emot bjuder nu El Sistema på utomhuskonsert för boende och personal på Helsingborgshems trygghetsboende på Dalhem.

Konserterna görs på initiativ av Helsingborgs kulturskola där lärare och elever vill hjälpa till i denna svåra tid genom att sprida glädje för boende och personal runt om i Helsingborg. Initiativet kallas för Öppna ditt fönster och innehåller utomhuskonserter under vecka 19, i maj 2020.

De musikaliska besöken började på måndag den 4 maj klockan 14.15 då El Sistemas orkester spelade vid Helsingborgshems trygghetsboende på Dalhem. Det följs av ytterligare en konsert på samma plats torsdagen den 7 maj kl 14.15. Vid båda tillfällena spelar orkestern under 30 minuter.

Torsdagens konsert kommer även att livesändas på Helsingborgshems Facebooksida för alla som inte har möjlighet att närvara fysiskt på plats.

– Vi är jätteglada för besöken. Det betyder oerhört mycket både för våra boende och för oss som arbetar här. Vi ser fram emot en trevlig stund med musik, glädje och gemenskap, säger Ingela Jönsson, trygghetsvärd på Helsingborgshem. 

Läs mer om hela programmet och alla spelningar här.