Hoppa till innehåll

Ett annorlunda men roligt sommarjobb!

Bild på sommarjobbare

Sommarjobbarna Nawar och Filippa trivs hos oss på Helsingborgshem där de spenderar tre av sina sommarlovsveckor. De är två av sex ungdomar som ska bidra med kunskap, idéer och tankar kring hur Drottninghögsparken kan utvecklas.

Både Nawar och Filippa är jätteglada att de fick möjlighet att arbeta på Helsingborgshem. De går i gymnasiet i vanliga fall och nu är det skönt med sommarlov och sommarjobb.

Deras uppgift är att fånga ungdomars perspektiv på hur Drottninhögsparken kan utvecklas framöver och att bidra med idéer. Det är ett samarbete mellan Helsingborgshem, Helsingborgs stad, Drottninghögsskolan och Platskultur.

Som bakgrund finns en sammanställning av åsikter från boende i området om parkens potential, som några sommarjobbare intervjuade förra sommaren. Nu ska ungdomarna utforska parken och komma med förslag på vad som kan förändras.

– Det är ett annorlunda men roligt sommarjobb, säger Filippa. Det känns meningsfullt att det vi gör och lär oss kan påverka förändringsarbetet i parken.

– Jag hoppas kunna visa på något exempel i parken sedan, och säga att det där var vår idé, säger Nawar.

Bild å Nawar - sommarjobbare
Nawar trivs med sommarjobbet hos Helsingborgshem. Utöver att sommarjobba blir det en hel del camping och sol och bad i Domsten i sommar.
Bild på Filippa - sommarjobbare
Filippa är tacksam för sommarjobbet hos Helsingborgshem. Hon kommer också sommarjobba en del hos sin farmor senare i sommar, och åka till Stockholm.