Hoppa till innehåll

Ett renare Planteringen

I ett samarbetet mellan Helsingborgshem och Raus Planterings Skola blir eleverna på skolan ambassadörer för Planteringen. Initiativet kallas för ”ett renare planteringen” och syftar till att öka barnens kunskap i bland annat källsortering och sophantering, samtidigt som det främjar miljön på området. Den 8 april arrangerades en städdag där eleverna fick plocka skräp på olika delar av Planteringen.

-Tanken är att städdagen ska vara en återkommande aktivitet där den klass som samlar mest skräp vinner en vandringspokal som sedan går vidare till nästa vinnare vid varje tillfälle. En rolig aktivitet för barnen samtidigt som vi gör nytta på området, säger Marie Bernhold, koordinator Planteringen på Helsingborgshem.

-Vi tror på att om barnen lär sig tidigt och är med och påverkar och ser resultat i det arbete de lägger ner blir de ambassadörer och miljöhjältar för hur man ska tänka kring sopor och soprum. De kommer då lära vidare till sina föräldrar och även ha med sig i bakhuvudet när de blir äldre vad det gör med vår miljö när vi skräpar ner och sorterar fel, säger Maria Nordh Hansson, lärare på Raus Planterings skola.

Ett fantastiskt initiativ tycker vi på Helsingborgshem. Fantastiskt bra jobbat alla elever på Raus Planterings Skola!

Se filmen från städdagen här: