Hoppa till innehåll

Fler simkunniga barn genom initiativ från engagerade mammor på Drottninghög

Simmare

Simmare
Helsingborgshem har under ett flertal år arrangerat och erbjudit simskola på Drottninghögsbadet för skolbarn i Helsingborg. Under våren kom ett förslag från engagerade mammor på Drottninghög som Helsingborgshem gjorde verklighet av.

– När Stadsdelsmammor* på Drottninghög föreslog att även ensamkommande barn skulle erbjudas samma möjlighet nappade vi genast. Förutom att simskolan ger barnen en meningsfull sysselsättning under sommarmånaderna är kunskapen att simma viktig, särskilt i en kustnära stad som Helsingborg, berättar Dragana Curovic, Bosocial utvecklingsstrateg hos Helsingborgshem.

Till sommarens simskola för ensamkommande barn anmälde 140 barn intresse att delta. Alla som deltog fick diplom och Bläckfiskmärket, som intygar att de har vattenvana och kan hålla sig flytande. 91 barn deltog i simkunnighetstestet för placering i rätt grupp, 48 barn deltog i simskolan, 12 barn lärde sig simma och fick simborgarmärket.

– När vi nu har summerat sommarens simskoleverksamhet för ensamkommande barn kan vi med glädje konstatera att initiativet gav ett bra resultat och att vi redan nu ser över möjligheten att utveckla simskolans verksamhet inför nästa sommar, avslutar Dragana Curovic.

Fakta om Stadsdelsmammor
Stadsdelsmammor är ett projekt inom Helsingborgs stad. Syftet med stadsdelsmammor är att bryta isoleringen och öka delaktigheten i samhället för projektets deltagare, som är tredjelandsmedborgare bosatta i Helsingborg. Här kan du läsa mer om Stadsdelsmammor