Hoppa till innehåll

Hyresgäster deltar i årets Team Rynkeby

bild_hemsida

På lördag, 9 juli, börjar Team Rynkeby årets välgörenhetscykling till förmån för Barncancerfonden. 1600 cyklister i 38 lag, från alla nordiska länder, har en vecka på sig att ta sig till Paris. Efter 2015 års cykling kunde Team Rynkeby skänka 61,3 miljoner kronor till kampen mot barncancer. I år deltar tre hyresgäster hos Helsingborgshem i Team Rynkeby Helsingborg. För Lenny och Pia, hyresgäster i Laröd, är det andra gången de cyklar för Team Rynkeby.

– Ingen av oss hade någonsin suttit på en tävlingscykel när vi var med första gången 2014. Även om cyklingen är kul så kommer den i andra hand. Det är känslan att kunna göra skillnad för svårt sjuka barn som gör att vi vill vara med, berättar Lenny.

Förberedelserna för att klara av att cykla de 1400 km började redan i september. Då är två inomhuspass/vecka obligatoriska. När Helsingborgshem träffade paret i början av juni cyklar laget från Helsingborg minst två pass i veckan tillsammans varav ett är ett långpass på ca 20 mil.
– Cyklingen till Paris tar en vecka och vi kommer cykla ca 20 mil/dag. Förutom träning får vi hjälp med kosthållningen för att kroppen ska orka, säger Pia.

Hälften av deltagarna i Team Rynkeby Helsingborg är nya i laget. Arne Kastenbom, idrottslärare, som bor i Hamilton House är en av dem. Arne kom i kontakt med Team Rynkeby via en kompis och även för honom är välgörenhetsaspekten det viktigaste.
– Under hela året deltar vi i evenemang, skaffar sponsorer eller står på t ex stormarknader och samlar i pengar. Det är en fantastisk känsla att kunna göra något för cancersjuka barn och deras familjer, berättar Arne.

Varje deltagare betalar 25000 kr för att vara med och då ingår tävlingscykeln som man naturligtvis får behålla efter loppet.
– Jag kan rekommendera att cykla till Hittarp/Laröd, Domsten, Döshult och Ödåkra. Till dessa platser går det att cykla på bra cykelvägar från Helsingborg. Naturligtvis krävs inte någon tävlingscykel, säger Arne.

Helsingborgshem är guldsponsor till Team Rynkeby under 2016 och har därmed bidragit till Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. Vi önskar Lenny, Pia och Arne lycka till!