Hoppa till innehåll

Kronprinsessan Victoria besökte Drottninghög

Den 16 januari besökte kronprinsessan Victoria Helsingborg. Fokus för dagen var hållbarhet och första stoppet gjordes på Drottninghög där vi och Helsingborgs stad berättade om stadsdelsutvecklingsprojektet DrottningH. Projektet syftar till att förändra och utveckla bostadsområdet. Vi visade upp de första renoveringsetapperna på Grönkullagatan och med spänd förväntan tog projektsamordnaren Li emot kronprinsessan i vår visningslägenhet. Över en fika berättade Li om hur dialogen och samarbetet med hyresgästerna gått till inför renoveringarna i området. Li fick även möjlighet att visa hur bland annat köken ser ut när de är färdigrenoverade.

Och nu undrar vi förstås; hur var det att träffa kronprinsessan?

– Jag var nervös innan men det var så naturligt att prata med henne. Det var som om vi träffats innan och jag fick en avslappnad känsla direkt. Det var så underbart roligt att berätta om Drottninghög för kronprinsessan, berättar Li.

Vad pratade ni om?

– Hon ställde mycket frågor och tittade verkligen runt i lägenheten. Förutom renoveringarna pratade vi om hur vi arbetar för att hyresgästerna ska kunna leva hållbart till exempel genom att underlätta källsortering, säger Li.

Läs mer om besöket på Kungahusets hemsida.