Hoppa till innehåll

Ny chans att uppleva livet för 50 år sedan: Besök retrolägenhet på Drottninghög 11 maj

LP spelare, en kamera och LP skivor på en byrå.

Kliv tillbaka 50 år i tiden, fika i växthuset, ta ett dopp i det blå och busa på lekplatsen. Gör lördagen den 11 maj till en rolig lördagsutflykt – besök Drottninghög. 

1970-talet gör comeback, välkommen till 1972-lägenheten som öppnar igen. Ta chansen att besöka lägenheten som ger dig en inblick i hur vi inredde och levde på 70-talet. När du kliver in möts du av tidsenlig inredning och möblering, tapeter, nybonat parkettgolv, ryamattor och en TV med två kanaler.  

Vila en stund i soffan, bläddra i fotoalbumen, läs tidningen eller samtala kring köksbordet med andra tidsresenärer. Tidshoppa 50 år och känn dig som hemma. Här finns inga montrar och inga skyltar med information om att man inte får lov att röra utställningsobjekten. 

Vid intresse finns möjlighet att få en guidad promenad i området. Ingen anmälan krävs och promenaderna startar löpande efter intresse. 

Jenni Wehrmann, projektutvecklare på Helsingborgshem berättar mer om tankarna bakom utflykten. 

– Det känns jättekul att än en gång öppna upp retrolägenheten, publikmagneten från stadsmässan under H22. Många tyckte det var kul att uppleva livet för 50 år sedan när Drottninghög byggdes. Det är också en möjlighet att välkomna fler helsingborgare att se hur fint Drottninghög är.  

Om retrolägenheten 

Retrolägenheten skapades till innovationsmässan H22 City Expo, genom ett samarbete mellan Kulturförvaltningen, drottninghögsbor och Helsingborgshem.  

Tre roliga saker att kombinera med besöket i retrolägenheten: 

  • Ta en kaffe och kaka och titta på blommor och buskar. Precis intill retrolägenheten finns växthuset som håller öppet. 
  • Den omtyckta lekplatsen Prinsessor och drakar.  
  • Drottninghögsbadet som öppnar för säsongen den 1 maj.