Hoppa till innehåll

Över 10 000 sålda entrébiljetter till Drottninghögsbadet

Drottninghögsbadet i Helsingborg. Badande familj.

Drottninghögsbadet har nu stängt för säsongen och vi kan summera sommaren 2023; den första efter ett fem år långt uppehåll.

När vi återigen kunde välkomna alla badsugna helsingborgare till Drottninghögsbadet var det med en del nyheter. Tre nya bassänger med ett helt nytt reningssystem lockade till dopp både för stora och små. Nytt för i år var även entréavgifter. En dagsbiljett för barn har kostat 20 kronor och en dagsbiljett för vuxna har kostat 40 kronor.

– Det nya Drottninghögsbadet verkar ha gått hem och vi är jättenöjda med säsongen, berättar Mikaela Åberg, bostads- och projektchef på Helsingborgshem och fortsätter:

– Vi har sålt 10 445 entrébiljetter och 348 säsongskort som gav fri entré hela sommaren. Tänker vi att varje säsongskort använts tio gånger närmar vi oss 14 000 besök under sommaren. I juni när vädret var som bäst hade vi dagar när vi tillfälligt fick stänga insläppet för att badet var fullt. Det tyder på att helsingborgarna har hittat hit och ser badet som en plats värd att besöka när det är badväder.

Några som fick hoppa i bassängerna trots lägre temperaturer och regn var alla tappra simskoleelever. 120 barn har gått i Helsingborgs Simsällskaps simskola under sommaren.

– Vi är nöjda med säsongen och tyckte det var extra kul att simprofilerna Sophie och Louise Hansson kom och besökte simskolan i augusti. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete nästa år, säger Lena Andersson-Stenquist, Breddverksamhetsansvarig Helsingborgs Simsällskap.

Nu kommer vi att utvärdera säsongen tillsammans med Helsingborgs Simsällskap och dess dotterbolag Filborna Arena, samt DM (Do More), som har drivit kiosken och biljettkassan, för att göra badsäsongen 2024 minst lika bra.

Ta reda på mer om Helsingborgshems mötesplatser