Pålsjö damm har blivit en grön oas

Äntligen är den efterlängtade renoveringen av dammen vid Pålsjö östra klar. Dammen har blivit en grön oas med bland annat vattenspegel, grillplats och lekytor för barnen.

Med nya planteringar, sittplatser och bättre belysning har dammen och grönområdet runt omkring fått tillbaka sin roll som samlingsplats på Pålsjö östra. Själva dammen har blivit mindre, medan ytorna vid sidan om har utökats. Nu finns det gott om sittplatser och ytor att leka på med bland annat klätternät, balansstockar och hoppkubb för barnen.

Renoveringen påbörjades i maj och den blev klar i september. Många idéer som kommit från dem som bor i området har blivit verklighet, särskilt önskemålet om en grön samlingsplats.

-Vi är jätteglada att renoveringen av dammen är klar, och hoppas att de som bor på Pålsjö östra är lika nöjda som vi är med resultatet, säger Hanna Meijer, bostadschef.

För att fira att renoveringen är klar hade vi invigningsmingel vid dammen den 9 oktober på eftermiddagen dit alla hyresgäster var välkomna.