Hoppa till innehåll

SällBo – ett nytt sätt att bo

SällBo- ett nytt sätt att bo

Nu öppnar vi intresseanmälan för lägenheterna i vårt nya sällskapsboende SällBo på Fredriksdal. SällBo är ett nytt sätt att bo där yngre och äldre bor tillsammans. Här möts generationer och kulturer och det sociala livet står i centrum.

Vad är SällBo?
SällBo är ett sällskapsboende och integrationsprojekt som öppnar i det före detta Fredriksdalshemmet. Här bor man lite mindre men delar desto mer. Lägenheterna är praktiska tvåor på 36–49 kvadratmeter med balkong eller uteplats.

Förutom den egna lägenheten har alla hyresgäster tillgång till cirka 580 kvadratmeter gemensamma utrymmen som till exempel kök, vardagsrum, träningsrum, konstnärsateljé, spelrum och bibliotek.

Vem kan bo på SällBo?
Drygt hälften av de 51 lägenheterna hyrs ut till 70-plussare och resterande till personer i åldersgruppen 18–25 år, däribland tio unga vuxna som nyligen fått uppehållstillstånd.

Eftersom den sociala aspekten av boendet står i fokus kommer lägenheterna inte att hyras ut baserat på de sökandes köpoäng.

– För att boendet ska fungera och hyresgästerna trivas är det viktigt att de som bor på SällBo har en nyfiken personlighet, en vilja att lära sig nya saker och är beredda på att dela med sig av sina egna kunskaper och erfarenheter. Hyresgästerna tilldelas lägenheter genom intresseanmälan och personliga intervjuer, säger Dragana Curovic, bosocial utvecklare på Helsingborgshem.

Läs mer om SällBo.