Hoppa till innehåll

Snart rullar flyttlassen till Pålsjö Äng

Inflyttningsmöte Pålsjö Äng

Det är i slutet av augusti och om några veckor går de första flyttlassen till nybyggda Pålsjö Äng. Vi har bjudit in till inflyttningsmöte. Nu får de blivande hyresgästerna för första gången se lägenheten de ska flytta in i. Tidigare har de bara kunnat se visningslägenheten, ritningar och 3D-bilder.

– Vi visar lägenheten och berättar hur saker och ting fungerar. Det är till exempel bra att veta hur man låser dörrar med moderna lås, var man stänger av vattnet vid en läcka, att uttaget till mikrovågsugnen är dolt bakom ett skåp och var jordfelsbrytaren sitter, berättar Jenny Danielsson, boendeutvecklare på Helsingborgshem.

Efter genomgången får hyresgästen stanna kvar i lägenheten och ta den tid de behöver för att till exempel mäta hur stora möbler som får plats och börja planera för inredningen. Något som alla brukar uppskatta enligt Jenny.

Nicole flyttar till Pålsjö Äng från Stockholm

Nicole ska flytta in i en trea och har inte ens sett visningslägenheten utan fick förlita sig på en film när hon tackade ja till lägenheten.

– Jag har bott i Stockholm och kunde inte komma ner till visningen så jag har verkligen längtat. Lägenheten är jättefin och ligger så bra. Det är nära till stan men ändå lite utanför. Jag gillar särskilt köket, att jag har ett gäst-wc och här är bra med förvaring, säger Nicole och tittar in i garderoben i sovrummet.

Nicole är nöjd med förvaringsutrymmena i den nya lägenheten. 

Åke och Petra ska bo högst upp i ett av Pålsjö Ängs flerfamiljshus

En trappa upp ska Åke och Petra flytta in i en fyra med takterrass och de är såklart spända på att få se utsikten.

– Den är jättefin även om vi inte har sundsutsikt. Men det har vi inte från villan på Husensjö heller så det ska vi nog kunna leva utan, säger Åke och skrattar.

Vem avundas inte Åke och Petras nya takterrass? Lotta från Helsingborgshem berättar att lägenheterna högst upp har varit de mest eftertraktade. 

Denna del av Helsingborg är inte ny för paret. Åke berättar att när de äldsta barnen var små bodde de i Helsingborgshems radhus på Pålsjö Östra så man skulle kunna säga att cirkeln nu sluts.

Parets nya grannar är också väl bekanta med Pålsjö Östra. Klas och Sara flyttar nämligen därifrån nu för att som de säger “flytta när man kan och inte när man måste”.

– Vi har trappa i radhuset och det räcker med trädgård nu, säger Sara och konstaterar att tiden till flyttdagen går för långsamt.

Jenny visar alla detaljer i köket för Klas och Sara. 

Inflyttningarna till de tre punkthusen och radhusen görs i två etapper berättar Jenny Danielsson. En nu i oktober och en i december. 

Är du själv intresserad av att flytta hit finns det några tvåor och någon enstaka etta kvar att hyra. Ta en titt i bostadsväljaren för att se vilka som är lediga och när du kan göra en intresseanmälan.