Hoppa till innehåll

Vi bygger 198 bostäder på Drottninghög

I dagarna blev det klart att Boverket beviljat vårt nybygge Stadskvarteret på Drottninghög investeringsstöd på cirka 48 miljoner kronor. Projektet är bland de största i Helsingborgshems historia.

Stadskvarteret omfattar nybyggnation av 198 bostäder i två kvarter – radhus och flerbostadshus med lokaler i bottenplan. Det ingår också att utveckla bostadsrätter, ett flerbostadshus med 16 lägenheter och 10 radhus. Totalentreprenör är Serneke och ordersumman uppgår till 290 miljoner kronor.

Byggstart blir till sommaren, så snart rivningen av Grönkullagatan 1, 3 och 7 är klar. Norra kvarteret beräknas stå klart hösten 2022 och södra kvarteret sommaren 2023.

– I samband med rivningen återanvänder vi material till våra andra hus på Drottninghög. I dagsläget är det klart att vi återbrukar trappräcken och några diskbänkar. Vi fokuserar på att återbruka byggdelar som har hög klimatpåverkan vid nytillverkning till exempel stål, betong och tegel, berättar byggprojektledare Christine Delander Eksten.

De nya bostäderna på Regementsvägen riktar sig till en bred målgrupp, med en stor variation av lägenheter.

– Här ska det vara enkelt att leva och vi uppmuntrar till en hållbar livsstil. Här kan du hyra eller köpa, bo stort eller litet, ensam eller tillsammans – allt i en stadsmiljö med mycket grönska och plats för nya möten, avslutar Christine Delander Eksten.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om nyproduktion och andra byggprojekt, så håller du dig uppdaterad och missar inte viktiga datum.