Hoppa till innehåll

Agneta har tio års erfarenhet av bilpool – bli gratis medlem du också

Bilpool Helsingborgshem

Agneta sitter bakom ratten på en svart Volvo XC40 Recharge och ler mot kameran.

Den här bilen var häftig. Jag brukar hyra de mindre bilarna, som Renault-bilen på Norra Stenbocksgatan. Men den här kanske jag skulle ta och boka någon gång. Var står den parkerad, frågar hon Helsingborgshems fotograf.

Vi har bokat, hämtat och kört bilpoolsbilen från P-huset Drottningen på Drottninghög till Tågaborg där Agneta bor. Det är ingen överdrift att kalla Agneta för bilpoolsveteran. Agneta sålde bilen 2011 och var i tio år medlem i en annan bilpool tills den la ner i Helsingborg.

– Under två år privatleasade jag en bil men när mitt leasingkontrakt gick ut i januari i år gick jag med i bilpoolen Rulla med Bildeve istället. Leasingkostnaden och hyran för p-platsen kostade mig cirka 4000 kronor i månaden innan jag ens kört en meter. För de pengarna kan jag hyra bilpoolsbil många gånger, konstaterar Agneta.

Lätt att boka i bilpoolens app

Agneta tar sig till vardags fram på cykel och bokar bil för att åka och handla eller för att göra utflykter.

– Jag behöver inte bil varje dag och för de resor jag gör räcker det och fungerar fint med att vara med i bilpoolen. Bilpoolen har bra bilar, det finns alltid bilar, det är lätt att boka i appen och deras kundtjänst är toppen, säger Agneta.

Bokningarna sköter Agneta enkelt i Rulla med Bildeves app.

Bilpoolen Rulla med Bildeve har bilar på nio platser runt om i Helsingborg.

– Bilen här på Tågaborg, på gränsen mot Stattena, är egentligen närmast men oftast hyr jag bilen på Hammarbergsgatan på Ringstorp där min mamma bor och i Sundstorgsgaraget och på Helsingborg C finns det många bilar att välja mellan, berättar Agneta.

Agneta menar att det är ett annat sätt att leva när man inte har egen bil. Det kräver planering.

– Det är inte bara att gå ner i garaget och köra i väg. Man får planera mer och vara flexibel som person. Men jag har egentligen aldrig varit ute i så god tid. Det har alltid löst sig, säger Agneta.

Helsingborgshems hyresgäster har gratis medlemskap i bilpoolen Rulla med Bildeve som Agneta är medlem i. Så här blir du gratis medlem

I bilpoolen Rulla med Bildeve betalar du för den tid du har bilen och ett kilometerpris. Här hittar du aktuella priser och paketerbjudanden som ger rabatt.