Hoppa till innehåll

Bostadsbolaget Tornet ökar variationen av bostäder på Drottninghög

I december går de första flyttlassen till det nybyggda kvarteret Äppellunden på Drottninghög. Äppellunden är Tornets första bostäder i området.

-Vi välkomnar Tornet och den variation av boenden som nu växer fram på Drottninghög, säger Mikaela Åberg, projektledare stadsdelsutveckling på Helsingborgshem.

Utvecklingen och satsningarna på Drottninghög börjar nu verkligen synas. Längs Vasatorpsvägen är Tornets byggprojekt Äppellunden i stort sett klart. Äppellunden består av fyra vackra tegelhus som tillsammans rymmer 108 hyreslägenheter. Merparten är 1:or och 2:or men här finns även 3:or och 4:or.

– Drottninghög har fram tills nu haft ett likformigt boendeutbud i hus byggda under slutet av 60-talet. Vi är därför väldigt positiva till att andra aktörer nu etablerar sig här. De lockar nya målgrupper och möjliggör bostadskarriär inom området, säger Mikaela Åberg.

De fyra husen i Äppellunden omsluter en gemensam gård där det finns cykelparkering, lekplats och uteplatser för marklägenheterna.

-Visionen är att Äppellunden ska erbjuda en lugn tillvaro en kort cykeltur från centrum. Drottninghög har en fin balans mellan stadsliv och parknära oaser som till exempel Fredriksdal museer och trädgårdar, säger Henrik Oretorp projektchef på Tornet.

Lägenheterna till den första inflyttningsetappen är uthyrda och för den intresserade finns det lediga lägenheter i de etapper som har inflyttning under första halvåret av 2021. Tornet bygger med så kallat investeringsstöd vilket gör att hyrorna kan hållas nere. Till exempel är månadshyran för en tvåa 7 151 kr.

-Vi har satsat på moderna lägenheter med attraktiva planlösningar och hållbara material till rimliga hyror. Det känns helt rätt och i linje med visionen för Drottninghög i stort. Intresset för lägenheterna kommer nämligen både från drottninghögsbor, andra helsingborgare och från personer som ska flytta till Helsingborg, säger Henrik Oretorp.

Har du frågor om lägenheterna i Äppellunden? Läs om Äppellunden på Tornets webbplats eller kontakta Jette Jensen, uthyrare på Tornet, på telefon 0702-83 22 87.

Se filmen om Äppellunden