Hoppa till innehåll

Co-Living – Bo tillsammans i en jättevåning med yogastudio, ateljé och orangeri?

Bo tillsammans med andra

Co-Living står för ett nytt sätt att bo och leva – tillsammans. I Helsingborgshems Co-Living-boende i Stadskvarteret på Drottninghög hyr du ett privat rum på 11–15 kvadratmeter, och delar allt från kök, matsal och vardagsrum med dina grannar.

Långa bord och många stolar. En tv-soffa med gott om plats för nya vänner, två generösa balkonger och ett kök som gjort för härliga söndagsfrukostar och spontana fikastunder. I Co-Living-huset står gemenskapen i fokus. Här stänger du dörren om dig när du vill vara själv en stund och öppnar den igen när du vill ha sällskap.

För alla som vill bo tillsammans
Våningen, som sträcker sig över två plan, är drygt 360 kvadratmeter stor. Utöver 12 privata rum på 11–15 kvadratmeter finns här också gemensamt kök, matsal, tvättstuga, vardagsrum och pentry. Plus två stora balkonger, en yogastudio, en ateljé och ett orangeri. Allt färdigmöblerat, fixat och klart.
–Co-Living står för ett enkelt sätt att leva och vänder sig till människor i olika åldrar som vill bo tillsammans. När man delar får alla så mycket mer – inte bara när det gäller livskvalitet i själva boendet utan också socialt, säger Lee Antonsen som jobbar som produktutvecklare på Helsingborgshem.

Till och med städningen ingår
Och enkelt är det. Här behöver du aldrig bråka med dina grannar om städningen – den ingår i månadskostnaden. Precis som toapapper, diskmedel, internet och andra nödvändigheter. De gemensamma rummen är möblerade från start och inredda för att göra ditt vardagsliv till något alldeles extra.
–I yogastudion finns till exempel yogamattor, olika träningsredskap, högtalare och belysning i olika färger. Ateljéns stora fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Här kan du jobba vid det höj- och sänkbara skrivbordet, måla vid staffliet och spela instrument – det finns både ett digitalt piano och en gitarr. Orangeriet är inrett för avkoppling med sköna fåtöljer, gröna växter och en porlande bordsfontän. Det är bara att välja, säger Lee.

Intresserad av att bo tillsammans med andra?
Boendet hyrs inte ut på köpoäng som Helsingborgshems andra bostäder. För att skapa en bra dynamik i boendet får intresserade i stället fylla i en intresseanmälan och komma på intervju.

Så här fungerar Co-Living i Stadskvarteret på Drottninghög.