Hoppa till innehåll

Co-Living – Delningsboende där grannar blir familj.

En spontanfika i köket efter jobbet. Ett parti schack i orangeriet. Någon att odla kryddväxter med och många till bords när det är dags för middag. I Stadskvarteret på Drottninghög presenteras ett helt nytt delningsboende för alla som tycker att livet blir bättre när man lever tillsammans.

I Helsingborgshems nybyggda tegelhus i Stadskvarteret, som ligger ett stenkast från Körsbärslunden, finns 12 rum à 11–15 kvadratmeter. Det låter inte mycket, men när du öppnar dörren och tar klivet ut från ditt privata rum har du över 200 kvadratmeter till att leva på. 200 kvadratmeter som du delar med dina grannar och där ni har gott om plats att umgås, träna yoga, käka söndagsbrunch, kolla film och lära er några nya gitarrackord tillsammans. Eller något helt annat.

Co-Living i Stadskvarteret – Helsingborgs första delningsboende

Co-Living, eller delningsboende som det heter på svenska, är en växande trend. Under de senaste åren har allt fler upptäckt fördelarna med att bo mindre och dela mer, och i Helsingborg är Helsingborgshem först ut med att erbjuda ett renodlat Co-Living-boende.
–För oss är det viktigt att erbjuda variation – det ska finnas bostäder som passar alla. Tanken på delningsekonomi är något som tilltalar många och utöver de miljömässiga vinsterna handlar Co-Living också om att skapa sammanhang och möten i vardagen. Vi har bland annat inspirerats av liknande boenden i Stockholm, som Techfarm K9, säger Lee Antonsen som jobbar som produktutvecklare på Helsingborgshem.

Glada leenden varje morgon
Boendet, som totalt är på drygt 360 kvadratmeter, är uppdelat på 12 privata rum à 11–15 kvadratmeter och har en gemensam yta på 200 kvadratmeter med bland annat kök, matsal, tvättstuga, vardagsrum, pentry och två rejält tilltagna balkonger. Plus en yogastudio för träning, en ateljé där du kan studera, pyssla, måla och lyssna på musik och ett orangeri med gröna växter och sköna fåtöljer för avkoppling.
–Det bästa med att bo i ett Co-Living-hus är närheten till andra. Här förvandlas grannar till familj, det är tryggt och du har alltid någon att prata med. Hos oss har vi allt från bokklubb till en populär frukostklubb. Du bestämmer själv hur mycket du vill delta, men varje morgon kan du räkna med att mötas av glada leenden, säger Jonathan Andersson som bott på Techfarm K9 i Stockholm i snart tre år.

Intresserad?
Boendet hyrs inte ut på köpoäng som Helsingborgshems andra bostäder. För att skapa en bra dynamik i boendet får intresserade i stället fylla i en intresseanmälan och komma på intervju.

Ta reda på mer om Co-Living i Stadskvarteret på Drottninghög.

Så här ser det ut hos Techfarm K9 i Stockholm.