Hoppa till innehåll

Drottninghögspizzor på tillfälligt besök under H22 City Expo

Med knapp marginal vann drottninghögspizzan Spicy Chicken över pizzan Veggie Garden. Tävlingen avgjordes vid ett öppet informationsmöte på områdesbiblioteket IdéA och pizzorna lanseras lagom till stadsmässan H22 City Expo i sommar.
– Dessa smaker är här på tillfälligt besök men om de blir populära så kanske de får stanna kvar på menyn efter H22, säger pizzabagaren Mahsum på Rodis pizzeria på Drottninghög. Jag tycker själv de är goda och hoppas så klart att de blir omtyckta. 

För att berätta om utvecklingen på Drottninghög och vad som är på gång framåt samt lyssna in feedback från drottninghögsbor, arrangeras sedan flera år tillbaka öppna informationsträffar på områdesbiblioteket IdéA på Drottninghög.

Det var i samband med ett informationsmöte i april som pizzatävlingen avgjordes. Smakerna till de två pizzorna, bakade av Rodis pizzeria på Drottninghög, valdes redan i höstas.

– Som en kul grej började vi tillsammans med pizzerian fundera på Drottninghögs smaker. Vid informationsmötet i höstas hörde vi oss för och fick inspiration till två pizzor med olika smaker – en vegetarisk med bland annat aubergine och soltorkade tomater och en med kyckling. En liten hetta i form av chili finns med på båda varianterna, berättar Emila Bisanovic, projektkoordinator dialog H22.

I april träffades 130 drottninghögsbor som fick rösta på sin favorit. Det blev en ganska jämn omröstning, där pizzan Spicy Chicken vann med knapp marginal över Veggie Garden.

– Vilken som blir helsingborgarnas favorit återstå att se. Vi får helt enkelt vänta och se vilken som blir mest populär, i samband med H22 i sommar, avslutar Emila Bisanovic.