Hoppa till innehåll

Marie Olsson Nylander inreder visningslägenhet till H22 City Expo

I sommar är Drottninghög ett av fyra huvudområden under stadsmässan H22 City Expo och en av programpunkterna är det nya Stadskvarteret som just nu håller på att byggas.  

Boendealternativen på Drottninghög breddas tack vare Stadskvarteret och under H22 City Expo har besökarna möjlighet att besöka ett radhus, en stadslägenhet, Helsingborgs första Co-Living-boende och en studiolägenhet med industriell känsla. Studiolägenheten inreds av Marie Olsson Nylander, känd från bland annat SVT:s programserie Husdrömmar Sicilien, som visade sig ha bott på Drottninghög under en period som barn. 

-Min mamma hyrde en trea och min pappa en fyra och däremellan sprang jag och min syster. I min värld är arkitekturen på Drottninghög cool och jag kan fortfarande minnas planlösningarna och de stora fönsterpartierna. När jag fick förfrågan om att styla den nya studiolägenheten blev jag inspirerad och jag tycker det är jättekul att det byggs hyresrätter med annorlunda planlösning och inredning. Jag fick New York-känsla när jag klev in i lägenheten första gången, säger Marie Olsson Nylander. 

Stadskvarteret har tio studiolägenheter som karaktäriseras av en yteffektiv planlösning och industriell känsla med grått designgolv, svart köksinredning samt rostfria och svarta inredningsdetaljer. Lägenheterna är på 55 kvadratmeter och har en helt öppen, sömlös planlösning med antingen balkong eller uteplats. Ett stort fönsterparti ger maximalt ljusinsläpp och en öppen känsla i hela lägenheten. Inga väggar sätter stopp för ljuset och kontakten med utemiljön. 

-Jag inreder ett stort kreativt rum med en urban storstadskänsla och med inslag av återbruk. För inredning handlar inte om att ha mycket pengar. En duktig inredare ska kunna jobba med alla typer av miljöer och anpassa sig efter den tilltänkta målgruppens plånbok. Jag vill att min inredning ska kännas i kroppen och hoppas såklart att besökarna under H22 City Expo kommer att inspireras, berättar Marie Olsson Nylander. 

Stadskvarteret kommer inte att vara klart till sommaren utan är fortfarande en byggarbetsplats under stadsmässan.  

-Som besökare ska man inte förvänta sig en färdig bostadsmiljö, även om visningslägenheterna kommer att vara klara och inredda, utan här kommer man att kliva in på en byggarbetsplats och på plats se kvarteret växa fram. Något jag tror många faktiskt tycker är lite spännande i sig, säger Christine Delander Eksten, projektchef på Helsingborgshem.

På H22 City Expo kan du läsa mer om Stadskvarterets öppettider och på vilka sätt du kan besöka oss; bokade eller drop-in-visningar. Välkommen!

Intresserad av att flytta till en studiolägenhet? Läs mer om lägenheterna i Stadskvarteret här.

Bilder från studiolägenheten som Marie Olsson Nylander inrett. Välkommen under H22 City Expo.