Hoppa till innehåll

Ett nytt landmärke växer fram på Drottninghög

Drottningen - kontor och parkeringshus

Under kommande år kommer ett nytt landmärke, att växa fram på Drottninghög. Det är Helsingborgshems och Stenströms gemensamma satsning i stadsdelen som nu börjar ta form.

Här kommer Stenströms att bygga nya kontorslokaler vid Regementsvägen och samtidigt bygger Helsingborgshem ett nytt parkeringshus med lager precis intill.  Planen är att det ska vara klart till årsskiftet 2020/2021. Vi kommer sedan att hyra ut ytor till varandra. Markförberedande arbeten startar preliminärt under november. Entreprenör blir Peab.

Nya kontorslokaler, mötesplatser och parkeringsmöjligheter tillför viktiga delar till ett Drottninghög i förändring både för de som bor i området idag och för de som flyttar hit framöver. Det bidrar till en mer dynamisk stadsdel med liv och rörelse och här skapar vi en ny entré till Drottninghög och ett nytt landmärke för denna del av Helsingborg.

På Drottninghög pågår sedan några år stadsdelsutvecklingsarbetet för fullt. Visionen är att tillföra stadsdelen fler moderna bostäder och nya mötesplatser men det handlar också om att skapa förutsättningar för att aktörer inom näringslivet att kunna etablera sig och utvecklas där. Området för nya kontorslokaler- och parkeringsplatser  ingår i detaljplanen för Grönkulla Västra