Hoppa till innehåll

Film om utvecklingen på Drottninghög

Under två av de varmaste dagarna i somras fick vi besök av ett filmteam som, på uppdrag av BBC Storyworks Commercial productions, intervjuade flera personer om utvecklingen på Drottninghög. Det blev en kortfilm på dryga 3 minuter. Nu är filmen klar och lanseras inom kort. Se hela filmen här 

I filmen medverkar bland annat vår hyresgäst Titti som har bott på området sedan barnsben och BoKoks VD, Jonas Spangenberg, som berättar om varför BoKlok bygger bostadsrätter på Drottninghög. Medverkar gör också Emila Bisanovic och Pär Gustavsson, som i dialogprojektet Drottninghög Tillsammans har intervjuat 250 hyresgäster. I filmen får vi höra om utvecklingen på området ur olika perspektiv och vad det betyder för invånarna.

Bakom initiativet står organisationen Housing Europe och filmen ingår i en internationell satsning för att sätta ljuset på hållbar stadsdelsutveckling runt om i Europa. Det är vårt dialogbaserade arbetssätt och den unika kontakten med boende som ledde till att vi blev tillfrågade att delta. Produktionen har gjorts i samarbete med BBC Storyworks Commercial productions. 

Inom satsningen finns också berättelser från bland annat Danmark, Spanien och Tyskland samt ytterligare ett par exempel från Sverige. Den internationella lanseringen av kampanjen Building communities sker nu i september. BBC Storyworks Commercial productions har samlat alla berättelser här.

Kortfilmen heter Stimulating social development in Helsingborg och är producerad av BBC Storyworks Comercial Productions. Se hela filmen här.

Se trailern här!