Hoppa till innehåll

Konstprojekt på Wieselgrensskolan skapar dialog

En viktig del av vårt uppdrag är att arbeta för ökad trivsel och välmående hos våra hyresgäster. Detta gör vi bland annat genom att föra en löpande dialog med dem. Under pandemin har vi fått ta till mer kreativa lösningar för att kunna föra dialog. Ett exempel är Konstprojektet på Wieselgrensskolan. Där har vi tillsammans med klass 5M, bildlärare Sara Fredriksson och de två områdeskonstnärerna Rita Winde och Karin Frennesson försökt få barnen att i form av konst berätta vad de tycker bäst om i sitt hem.

– Det har varit jättekul att jobba med det här projektet! Jag tycker att det är viktigt att eleverna får kontakt med konstnärer utanför skolan och får chans att visa upp sina verk även utanför skolans väggar, säger Sara Fredriksson, bildlärare på Wieselgrensskolan.

Barnen har bland annat ritat sina rum, sina sängar och att slappna av i soffan för att läsa en bok eller se på tv.

– Vi fick veta jättemycket om vad barnen tycker om och inte tycker om. Vi har fått en bra bild av hur vi kan arbeta tillsammans framöver för att uppfylla deras behov. Under detta projekt har vi skapat trivsel, dialog och välmående – allt i ett! Berättar Dragana Curovic, bosocialutvecklare på Helsingborgshem.

Läs mer om våra bosociala insatser här.