Hoppa till innehåll

Nytt friluftsbad i Drottninghögsparken

Det nya badet får tre pooler, nya omklädningsrum och en entrékiosk för besökare i parken. Detta blir ett lyft och hela parken blir en härlig oas för rekreation och rörelse.

I juni gav Kommunfullmäktige Helsingborgshem i uppdrag att utreda och anlägga ett nytt friluftsbad i någon av de nordöstra stadsdelarna, Dalhem, Drottninghög eller Fredriksdal i Helsingborg. Utgångspunkten är att badet ska vara i drift sommaren 2023. Efter att ha analyserat sjutton tänkbara platser beslutade vår styrelse igår att anlägga badet i Drottninghögsparken, på samma plats som tidigare.

Flera skäl att välja samma plats

Det är en bra plats på många olika sätt. Här är badet lätt att nå för många i de nordöstra stadsdelarna, det ligger bra intill parken och får möjliga synergier till den planerade nya Vattenlekan. Vi behöver inte behöver avvakta en ny detaljplan utan kan arbeta vidare utifrån den plan som finns.

För att få plats med Vattenlekan intill badet kommer beachvolleyn att flyttas ett stenkast bort, till Lillhålan vid Körsbärslunden. Utegymmet ligger kvar.

Samarbete – vem gör vad!

Utvecklingen av parken sker i samarbete med Stadsbyggnadsförvaltningen. Stadbyggnadsförvaltningen anlägger den nya Vattenlekan samt flyttar beachvolleybollen. Helsingborgshem bygger det nya friluftsbadet.

Planen är att Vattenlekan, beachvolleyn ska vara klara till nästa sommar och badet till sommaren 2023.

Poolfakta – Längd, bredd och djup

  • 25 x 12,5 m –135 cm djup
  • 10 x 12,5 m –70 cm djup
  • Barnbassäng
Det nya Drottninghögsbadet får tre pooler, nya omklädningsrum och en entrékiosk. Idén till en entrékiosk som kan nås både från badet och parken kom fram i somras när sommarjobbande ungdomar tog fram förslag på hur Drottninghögsparken kan utvecklas baserat på en dialog med invånare och besökare i parken.
Den nya Vattenlekan som placeras precis intill badet bjuder på mycket skoj för de yngre barnen. Den kommer att vara öppen stora delar av året, utom när det är som kallast.