Hoppa till innehåll

Goda krafter i Laröd ger ringar på vattnet

Goda krafter i Maria Park

Goda krafter i Maria Park
Nu startas grupp för att välkomna nyanlända även i Maria Park.

Nyligen kunde vi läsa om boende i Laröd som kraftsamlade för att välkomna nyanlända till sin by. De goda krafterna har snabbt spridit sig vidare till Maria Park där en grupp boende tagit initiativ till att välkomna de nyanlända som flyttar in vid årsskiftet.

Hittills har ungefär 40 personer anmält sitt intresse att vara med och engagera sig i den nystartade gruppen. I veckan träffades den nya gruppen i Maria Park för första gången och det kom många goda förslag från de nästan 30 personer som var med. Tankar, idéer och konkreta förslag på vad gruppen kan göra för att bidra till en lyckad integration stod på agendan.

– Det är alltid härligt när man ser positiv inställning och öppenhet hos medmänniskor men både i Laröd och på Maria Park har grannarna gjort mer än så, de har skridit från ord till handling. De erbjuder inte bara sina hjärtan och välkomnar med sina ord utan de delar också med sig av sin tid, sin kunskap och sina saker, berättar Dragana Curovic, bosocial utvecklingsstrateg på Helsingborgshem.

Svenska kyrkans verksamhet på Maria Park har ställt sina lokaler till förfogande så att gruppen har någonstans att träffas för att planera kommande aktiviteter. Helsingborgshem tillsammans med stadens förvaltningar finns som ett stöd och kan bidra med erfarenheter och kontaktytor för att gruppen ska kunna utveckla och göra verklighet av sina idéer.