Hoppa till innehåll

Vill du fixa mer själv och bromsa din hyra? Nu testlanserar vi BoBas

Bobas

BoBas
I januari får ca 150 hyresgäster i fyra stadsdelar erbjudande om att testa BoBas-konceptet i ett år.

Vi ser ett växande intresse för bostäder där hyresgästen är beredd att fixa mer själv med hemmets stil och standard för att bromsa lägenhetens hyresutveckling. BoBas är ett nytt boendekoncept som vi har utformat tillsammans med hyresgästföreningen för att möta intresset och som vi nu är redo att testa i ett pilotprojekt.

I pilotprojektet med BoBas hoppas vi att 150 hyresgäster på Lussebäcken, Högaborg, Dalhem och Slottshöjden ska tacka ja till att testa och bo med ett BoBas-kontrakt under ett år. Erbjudandet som skickas under januari innebär att hyresgästen får en rabatt på grundhyran med 3 % mot att hen bland annat målar och tapetserar själv. Hyresgästen avstår också från möjligheten att beställa nya hyreshöjande tillval men har friheten att själv köpa och installera egen utrustning och inredning så länge bostaden återställs om hyresgästen flyttar. Helsingborgshem i sin tur genomför underhåll och renoveringar på ett sätt som bevarar lägenhetens standard så långt det är möjligt. Vid de årliga hyresjusteringarna är hyresgäster med BoBas-kontrakt garanterade en maximal årlig hyresjustering på snittet eller lägre.

Vi tänker långsiktigt och vill bromsa de här lägenheternas hyresutveckling genom att bevara en god basstandard. Faller pilotprojektet väl ut uppskattar vi att ungefär tio procent av hela vårt bostadsbestånd, både nyare och äldre lägenheter, ska kunna erbjudas som BoBas. Vår målbild är att Helsingborg ska vara den stad i Sverige där stadsdelarnas variation av lägenheter välkomnar en så stor mångfald som möjligt.