Hoppa till innehåll

Helsingborgs Medborgarmedalj till hyresgäst på Drottninghög 

Vår hyresgäst Berit Karlsson fick medaljen för ”sitt mångåriga breda engagemang, då hon under fem decennier varit med och gjort Drottninghög till en bättre plats att bo på”. 
– Det känns som att det här är andra medaljen jag får i sommar”, säger medaljören Berit Karlsson. 

Lördagen 2 juli hyllades de som gjort något bra för sina medmänniskor under utdelningen av Helsingborgs Medborgarmedalj. När Drottninghögs egen ”drottning”, fick höra motiveringen var hon märkbar tagen av stunden. 

– Ett jättestort tack. Jag är väldigt rörd. Det känns fantastiskt. Jag trodde jag hade fått allt under H22. Alla gäster som har besökt mitt älskade Drottninghög, och alla fina saker det sagt, om att ”allt var bättre än de väntat”. Och nu fick jag detta också. Tack, sade Berit Karlsson. 

Helsingborgs medborgarmedalj för 2021 delades ut lördagen 2 juli på The Tivoli. Stort grattis, Berit!

Övriga medaljörer är:  

Helsingborgs scoutkårs Jan Scotte Andersson fick medaljen för att han ”genom sitt ideella arbete i sjöscoutkåren gett hundratals barn och ungdomar viktiga lärdomar om segling”. Även han var rörd över att hans ideella insatser uppmärksammades. 

Khawla Ibrahim fick medaljen ”för att hon som en engagerad drivande kraft inom bland annat stadsdelsmammorna hjälper nyanlända att finna sig till rätt i vårt svenska samhälle.” 

Helsingborgsstråkar är en grupp unga stråkmusiker som under coronapandemin tyckte att de som bor på äldreboendena behövde musik. Motiveringen löd ”för att de genom sin musik förgyller vardagen för tacksamma människor på vårdboenden och andra särskilda boenden”. 

Nätverket Prosit fick medaljen ”för att man hjälper och stöttar utsatta familjer. Samordnarna lägger ut förfrågningar på sociala medier om vad en specifik barnfamilj behöver. 

Läs hela artikeln här.