Hoppa till innehåll

Hyresförhandlingen klar för våra hyresgäster

Helsingborgshem och Hyresgästföreningen är nu överens om nya hyror för 2020. Överenskommelsen innebär en genomsnittlig höjning på 1,63 procent.

De nya hyrorna börjar gälla från den 1 april 2020. Hyreshöjningen för april fördelas över årets resterande månader, maj till december.  För de allra flesta innebär överenskommelsen en höjning på 1,7 procent. Det finns dock några undantag på grund av större ombyggnader eller renovering, varför den genomsnittliga höjningen blir 1,63 procent. 

Varje år förhandlar bostadsbolag runt om i landet med Hyresgästföreningen om hyran. Utgångspunkten i förhandlingarna har varit det allmännyttiga uppdraget, att värna hyresrättens långsiktiga utveckling. Hur mycket hyran höjs står i relation till kostnaderna. Vi behöver kunna fortsätta att underhålla våra hus, hålla rent och fint runt om i våra områden samt arbeta för en ökad trivsel och trygghet för dig som hyresgäst.

Både vi och Hyresgästföreningen förstår att en hyreshöjning i tider som dessa, kan väcka frågor och båda parter är måna om att hjälpa dem som hamnar i en osäker ekonomisk situation till följd av coronapandemin. Läs mer här eller på hyresgastforeningen.se.