Hoppa till innehåll

Hyresgästerna väljer miljövänligare betalsätt – vi planterar 20 träd som tack

Sedan årets början har vi uppmanat hyresgästerna att välja bort pappersavi och börja betala hyran med ett miljövänligare betalsätt; e-faktura eller autogiro. Hyresgästerna har hörsammat uppmaningen och nu har 2000 hyresgäster bytt betalsätt.

Vid årets början skickade vi varje månad ut pappersavier till 5 500 av våra drygt 12 000 hyresgäster. För var 100:e hyresgäst som bytte betalsätt mellan den 1 januari till den 31 maj 2020 planterar vi ett träd i något av våra bostadsområden. Vi ska alltså plantera 20 träd.
–Vår trädgårdsgrupp börjar planteringen i höst, den bästa årstiden för plantering, och fortsätter under 2021. Än så länge är det bestämt att Wilson Park, Husensjö och Ödåkra får planteringar med dessa träd. Vi vill skapa dungar som verkligen märks nu när hyresgästerna tillsammans gjort en insats för miljön, säger Helena Åberg, redovisningschef på Helsingborgshem.

Vilka träd det blir är inte klart ännu men vi kommer att välja arter som gynnar den biologiska mångfalden.

Vi skickar fortfarande ut pappersavier om en enskild hyresgäst önskar det. Då får man betala 25 kr/månad i aviseringsavgift.
–Att varje månad låta trycka, kuvertera, frakta och dela ut pappersavier är inte snällt mot miljön och går inte i linje med vårt hållbarhetsarbete. Vi är därför glada och tacksamma att så många hyresgäster nu gjort ett aktivt miljöval så att vi tillsammans minskar vår klimatpåverkan, säger Helena Åberg.

De hyresgäster som inte har gjort ett aktivt val hittar numera sin hyresavi på vår webbplats varje månad, så kallad webbavi.