Hoppa till innehåll

Vi introducerar trygghetsbil på Dalhem

Vi tar ett helhetsgrepp om trygghetsfrågorna med insatser som trygghetsjour, trygghetscertifiering och konceptet Våga bry dig. Vår senaste satsning på trygghetsområdet är trygghetsbilen på Dalhem.
–Med trygghetsbilen ökar vi vår närvaro ute i området, främjar dialogen med hyresgästerna och vi får en bra känsla för vad som händer mellan husen, säger Helena Jirsved, bostadschef på Helsingborgshem.

Varje vardag, sedan mitten av maj, laddar någon i teamet med fastighetsvärdar och kundansvariga på Dalhem trygghetsbilen med kaffe och kakor och kör ut på området.
–Teamet prioriterar kvarter där vi ser att trygghetssifforna är på väg ner. De pratar med förbipasserande, bjuder på kaffe och får idéer och förslag på förbättringar på området, säger Helena Jirsved.

Trygghetsbilen väcker intresse och många blir såklart glada för en kopp kaffe.

–Vi har redan fått in många bra förslag och en del har vi åtgärdat direkt. Till exempel har vi beskurit buskar och höjt trädkronor på platser som hyresgästerna upplever otrygga. Vi har till och med haft hyresgäster som ringt efter trygghetsbilen, säger Jan Karlsson, fastighetsvärd på Helsingborgshem.

Nu i juni testar Helsingborgshem ett förslag från en hyresgäst som vill få det trivsammare vid källsorteringen.
–Vi kommer att låsa upp de nedgrävda sopkärlen som annars öppnas med nyckelbricka. Hyresgästen tror att om gäster, barn och andra kan slänga sopor utan att behöva bricka kommer mindre skräp hamna utanför kärlen. Skräp som annars vinden och fåglarna sprider över parkeringen. Det är värt att prova, avslutar Jan Karlsson.