Hoppa till innehåll

Livesändning: Tidskapsel gjuts ner på första spadtaget för Stadskvarteret på Drottninghög

Bygget av det nya Stadskvarteret på Drottninghög är redan igång. Här ska det bli 198 nya bostäder. Nu uppmärksammar vi byggstarten genom gjuta ner en tidskapsel i marken.

Första spadtaget är på måndag den 7 september kl 9. Då kommer vi också att gjuta ner tidskapslen. Ceremonin kommer att livesänds på Facebook, så att Drottninghögsbor och andra intresserade kan se. Gör så här: Gå in på Facebook. Sök upp Helsingborgshem. Livesändningen görs i ett inlägg från ”vår” vägg. Du tittar direkt från detta inlägg.

Tidskapseln kommer att innehålla föremål från klass 4a på Drottninghögsskolan, boende, Serneke och Helsingborgshem. På så sätt vill vi bevara en bit av vår historia och skapa ett bestående minne för framtiden. Placeringen av Stadskvarteret ger Drottninghög ett nytt ansikte. Tidskapseln blir ett fint avstamp där vi kopplar an till historien och både blickar bakåt och framåt.

Tidskapseln, som ska gjutas ner i marken, är gjord i plåt och trä och är lika stor som cirka sex tegelstenar. Vilka föremål som ska förvaras i kapseln, och varför de föremålen har valts, presenteras vid första spadtaget av representanter från de olika bolagen och av elever från Drottninghögsskolan. De medverkande berättar historien kring de föremål de valt och vad de betyder för dem vid ceremonin.

Medverkande under ceremonin:
Elever/representanter från klass 4a Drottninghögsskolan
Boende
Från Helsingborgshem: Lars Hansson, styrelseordförande och Christine Delander Eksten, projektchef
Från Serneke: Kristian Jansson, regionchef

Rivningen av Grönkulla 1, 3 och 7 och markarbetet inför det nya Stadskvarteret har pågått under vår och sommar. Att bo nära en byggarbetsplats kan vara jobbigt med allt vad det innebär och vi försöker underlätta så mycket vi kan.

Här kan du läsa mer om Stadskvarteret och det nya bostäderna.