Hoppa till innehåll

Vovveträning välkomnar fler träningssugna – ger kunskap, gemenskap och glädje

Rallylydnad, agility och kontaktövningar står ofta på schemat för gruppen Vovveträning som träffas på Dalhem i Helsingborg.
– Din kontakt med hunden är A och O så vi tränar ofta på lydnad, relation och samspel, det ger en trygghet i mötet med både andra människor och hundar, berätta Sara Lundgren som är initiativtagare till Vovveträningen.

Många av gruppens medlemmar deltar också i Helsingborgshems hundcoachning som pågår under sommarmånaderna. När den är avslutad fortsätter Vovveträning som gruppen heter att träffas.
– Jag fick idén till att starta en egen grupp i samband med Helsingborgshems hundcoachning för snart 2,5 år sedan. Vi var flera som ville fortsätta att träna våra hundar tillsammans när hundcoachningen var slut. På den vägen är det och sedan dess har vi fortsatt, berättar Sara med ett leende.

Vovveträningen som under det varmare halvåret ofta utgår från Gubbaparken på Dalhem, träffas vanligtvis cirka en kväll i veckan. Under det kallare halvåret träffas gruppen bakom Tryckeriet (tidigare HD-huset) där det finns en större yta under tak.
– Vi har en FB-grupp som heter Vovveträning och vill man vara med är det bara att höra av sig till den gruppen, fortsätter Sara. Här planerar vi in träningstillfällen och aktiviteter. Vi lyssnar in varandras önskemål och är alltid öppna för att testa något nytt. Det finns inga kunskapskrav och alla är välkomna, oavsett hundens ålder, ras eller storlek. Vi vill gärna bli några fler så varmt välkomna, säger Sara.

Förutom ovärderliga tips och ökad kunskap ger Vovveträningen också mycket glädje för matte och husse.
– Jag lärt känna människor jag inte lärt känna annars, fortsätter Sara. Det ger en trygghet att känna människor där man bor och via hundcoachningen får vi vägledning i mycket. Vi har väldigt trevligt tillsammans och tar ofta en fika i samband med hundträningen, avslutar Sara.

Vovveträningen har i samarbete med ABF startat en studiecirkel med inriktning på hela hunden. Helsingborgshem har bidragit med agilityhinder, rallylydnadsskyltar och lydnadsmaterial samt förråd för förvaring av utrustningen. Att delta på träningarna är kostnadsfritt.