Hoppa till innehåll

Östra Närlunda tävlade om att bli Årets Bygge 2019

Den 26 mars avgjordes tävlingen Årets Bygge 2019 som är ett av samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda pris. Renoveringen av östra Närlunda var ett av 20 nominerade projekt och stod sig bra i konkurrensen.

Tävlingen Årets Bygge lyfter fram exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete i projektet, ekonomi och form. Varje år nomineras totalt 20 projekt. Vinnare av Årets Bygge 2019 blev Biomedicum, ett medicinskt forskningslaboratorium i Solna.

– Ombyggnaden av östra Närlunda är på många sätt ett unikt projekt. Det är väldigt roligt att ett sådant projekt får uppmärksamhet här vid sidan av prestigefulla projekt som renoveringen av Nationalmuseet, säger Anders Eriksson, projektledare för renoveringen, som var på plats vid prisutdelningen i Stockholm.

Östra Närlunda består av 264 lägenheter fördelat på fyra niovåningshus. Renoveringen har bland annat inneburit en modernisering av exteriören där den mörkgrå fasaden har fått ett ljusare färg. Balkongerna har breddats och renoveringen har även inneburit stambyte och nya fönster. I bottenvåningarna har lokalerna byggts om och här finns olika typer av verksamheter som bidrar till ett ökat flöde av människor och rörelse.

Läs mer om renoveringen av östra Närlunda.