Hoppa till innehåll

Lättare att leta hyresrätt

_MG_0146

Få en samlad bild över lediga hyresrätter i Helsingborg och nordvästra Skåne. Förutom här på vår hemsida finns våra lediga lägenheter nu också på Boplats Sverige där du även hittar lediga lägenheter hos andra hyresvärdar.

Nu finns Helsingborgshem och många andra nordvästskånska bostadsbolag, både kommunala och privata, på marknadsplatsen för hyresrätter; www.boplatssverige.se.

På Boplats Sverige får bostadssökande snabbt en överblick över hur många lediga lägenheter det finns, var de finns, vad de kostar och vem som hyr ut. Man kan jämföra med t ex Hemnet som på motsvarande sätt visar villor och bostadsrätter. Från Boplats Sverige klickar man sig vidare till respektive bostasbolags hemsida där man anmäler sitt intresse.

Många av de största fastighetsägarna i Helsingborg är idag anslutna till Boplats Sverige och vi hoppas att detta ska bli en naturlig plats för att få en samlad bild av lediga hyresrätter.

Frågor & svar

Fråga: Kostar Boplats Sverige något för bostadssökande?

Svar: Nej, tjänsten är gratis för alla och nås via www.boplatssverige.se

Fråga: Behöver de som står i Helsingborgshems intresseregister göra något för att stå kvar när ni går med i Boplats Sverige?

Svar: Nej, för bostadssökande hos Helsingborgshem förändras ingenting. Alla lediga lägenheter publiceras som vanligt på vår hemsida och det är också härifrån man söker de lediga lägenheterna. Skillnaden är att de lediga lägenheterna också kommer att synas på Boplats Sverige.

Fråga: Är det en gemensam kö för alla hyresrätter?

Svar: Nej det är inte en gemensam kö. Boplats Sverige är ett skyltfönster för hyresrätter. Man kan jämföra med till exempel hemnet.se som på motsvarande sätt visar villor, bostadsrätter, fritidshus och tomter som är till salu.

Fråga: Behöver jag registrera mig på Boplats Sverige?

Svar: Om du bara vill titta runt på olika lediga hyresrätter behöver du inte registrera dig. Men om du vill få e-post när det finns lägenheter som matchar dina önskemål behöver du registrera dig. Det är kostnadsfritt och för att få e-post måste du skapa ett konto. Det gör du genom att klicka på hänglåset allra längst upp till höger.