Hoppa till innehåll

Nya kvarteret Maria Gård blev populärt – nu är allt uthyrt

Tajming och utformningen för Helsingborgshems nybyggda bostäder i Mariastaden var mitt i prick. Kvarteret Maria Gård möter efterfrågan på boende som erbjuder en mix av naturnära läge, lugn och olika varianter på bostadstyp. Nu är alla 76 nybyggda bostäder uthyrda.

Nya kvarteret Maria Gård med fokus på barnfamiljer, har tagit form i Mariastaden. Kring tre bilfria gårdar med bärbuskar, fruktträd och lekredskap i naturmaterial blandas radhus med etagelägenheter och marklägenheter. Under maj månad är alla hyresgäster inflyttade i sina nya hem.

– Responsen har varit mycket positiv och vi är glada att konceptet Maria Gård har fått ett så fint mottagande. Flera av dem som flyttat in bor idag i centrala Helsingborg men vill bo mer nära naturen, på ett lugnare område. Vi ser också att par utan barn och äldre väljer Maria Park vilket kan ses som en ny trend i den generellt barnfamiljstäta stadsdelen, berättar Lotta Mellby, ansvarig för uthyrning lägenheterna på Maria Gård.

Helsingborgshem vill vara lyhörda för trender och tendenser i samhället som påverkar individers livsstil och efterfrågan av olika alternativ på boende. På Maria Gård uppfattade Helsingborgshem ett behov av flerfamiljshus, vilket också visade sig dra till sig intresse.

– På en av gårdarna valde vi att bygga ett flerfamiljshus med 2:or och 4:or. Dessa lägenheter är perfekta för bland annat varannan-vecka-familjen eller när till exempel mor- och farföräldrar vill bo nära sina barn och barnbarn. Hittills har flerfamiljshusen lockat flera olika målgrupper vilket vi tycker är roligt, avslutar Eva Norlin, produktutvecklare på Helsingborgshem.

Läs mer om kvarteret Maria Gård >>