Hoppa till innehåll

Ökad integration och nya vänskapsband

Volontarskväll-integration

Volontarskväll-integration
Råd och stöd, språkträning, samla in möbler och köksutrustning, är exempel på de allra första insatserna volontärerna gjorde för de nyanlända som flyttade in i Helsingborgshems totalt 29 modullägenheter på Brohult, Maria Park och Laröd vid årsskiftet 2015/2016.

Sedan dess har man arrangerat språkcaféer, temakvällar, studiebesök, mataftnar, grillaftnar och stranddagar/kvällar. Volontärer och nyanlända har också träffats och umgåtts på hemmaplan sinsemellan.
Ökad integration och nya vänskapsband
En kväll i augusti, fredagen den 11, träffades familjerna från de tre modulhusen tillsammans med volontärerna på Drottninghögsbadet. Badet var abonnerat för kvällen och på programmet stod bad, fika, grill och lekar. Totalt samlades 84 personer. Syftet var att träffas och tacka alla för de goda insatserna och ett fantastiskt engagemang som bidragit till ökad integration och att nya vänskapsband har knutits .

Nästa steg är att fortsätta på samma spår men också försöka sprida de goda exemplen på andra områden. Vi vill också utveckla möjligheterna och ta till vara engagemanget hos de nyanlända från modulhusen så att de själva kan fungera som volontärer för nya nyanlända.

Har du frågor eller tips på hur vi kan bli ännu bättre på integration i våra bostadsområden, hör gärna av dig till Dragana Curovic, bosocial utvecklingsstrateg, tel 042-20 80 22.