Hoppa till innehåll

Poppelungarna håller fortfarande ihop

Boende från poppeln 1947 har den årliga träffen, denna gång på kinakrog.

De växte upp i några av Helsingborgshems första hyreshus i kvarteret Poppeln på Tågaborg. De träffades nyligen och pratade gamla minnen från uppväxten på Bagaregatan och Norra Stenbocksgatan.

Else-Marie Bokelund är den drivande bakom gänget på 35 personer som träffades den 27 november och åt lunch ihop – den gemensamma nämnaren är Helsingborgshems hyreshus i kvarteret Poppeln som var inflyttningsklara 1948. Här växte ett hundratal barn upp under 50- och 60-talet.

– Det var säkert 40 barn i varje trapp och vi har så många roliga minnen från vår uppväxt i huset och området, berättar Else-Marie. I källaren hade vi pingis, spelade teater och gjorde massa bus och lekar på gården och i området kring Stattena och Tågaborg. I dag är vi närmre 80 ”poppelungar” som har kontakt med varandra på Facebook.

– Vi hade en fantastisk barndomstid ihop, det säger vi ofta, säger Ann-Christin Andersson-Persson som hängt ihop med kompisarna Marita Thulin och Maj-Lis Johansson sedan de var cirka tre år gamla och flyttade in på Norra Stenbocksgatan 37.

Tack för att vi från Helsingborgshem fick besöka er på er lunch och ta del av era minnen.