Hoppa till innehåll

Rörlighetsprojektet på Husensjö togs emot med öppna armar – nu lanserar vi nästa erbjudande om förtur vid bostadsbyte

Husensjö

Husensjö
Vid uthyrningen av nybygget på Husensjö testade vi ett förturserbjudande till egna hyresgäster.

Målet var att fler bostäder med mycket stor efterfrågan skulle bli lediga för uthyrning. Vår utvärdering visar att erbjudandet fungerade över förväntan. De 14 förturslägenheterna hittade snabbt sina hyresgäster som i sin tur lämnade 14 lägenheter till uthyrning – lägenheter som återfanns utspridda över hela staden och erbjöd månadshyror på mellan 3 000 och 6 000 kr.

I vår utvärdering framgår det att 25 procent av de hyresgäster som tackade ja till en ny lägenhet på Husensjö, hade inga planer på att flytta innan de fick erbjudandet om förtur och 20 procent uppger att de hade flyttplaner men inte hade sökt lägenhet i huset på Husensjö utan förturserbjudandet. Det här är positiva signaler och nu fortsätter vi att erbjuder våra hyresgäster ytterligare en förtur.

I detta erbjudande om förtur vänder vi oss till hyresgäster som har funderat på att byta sin stora lägenhet mot en mindre men som har svårt att hitta någon som passar. De hyresgäster som får erbjudandet bor i en fyrarummare eller större, har bott i lägenheten i minst ett år och betalar en månadshyra på max 10 000 kr.

Erbjudandet är frivilligt att utnyttja och innebär bland annat personlig hjälp att hitta en lämplig, mindre lägenhet, betald flyttstädning och gratis boende i den nya bostaden de första 15 dagarna.