Hoppa till innehåll

Hedersomnämnande för integrations- och mångfaldsarbete

Helsingborgshem arbetar på olika sätt aktivt med integrationsfrågor och tar nu stolt emot ett hedersomnämnande för ett utmärkt integrationsarbete som arbetsgivare. Fastigo, Fastighetsbranschens arbetsgivarorganisation, delar ut sitt årliga pris för att premiera de bästa arbetsgivarna och temat för årets tävling var hur medlemsföretagen arbetar med integrationsfrågor som arbetsgivare.

-Vi är jättestolta över denna utmärkelse. Den visar att vi är på god väg mot vår vision att göra Helsingborg till en attraktiv stad för en mångfald av människor. Under de senaste åren har vi i nära samarbete med Helsingborgs stad jobbat med olika integrationsfrämjandeprojekt som utvecklat oss både som arbetsgivare och som bostadsbolag i arbetet med att utveckla Helsingborg, berättar Lars Hansson, styrelseordförande.

Ett av de integrationsarbeten som Helsingborgshem driver är Eget Driv som är en coachverksamhet där Helsingborgshems hyresgäster ges möjlighet till kontakt med arbetsmarknaden. Eget Driv genomförs i samarbete med arbetsmarknadsförvaltningen i Helsingborgs stad. Ett annat exempel är Helsingborgshems medverkan i Helsingborg Vill, ett projekt som initierats av Helsingborgs stad.

-Vi har under ett halvår haft förmånen att introducera sex nya Helsingborgare till sin första kontakt med arbetsmarknaden genom projekt Helsingborg Vill. Vi är stolta över vår medverkan i projektet och hur det mottagits av våra medarbetare. Det har varit ett otroligt lärorikt projekt som ger energi, glädje och bygger stolthet. Vår interkulturella kompetens har ökat, våra medarbetare har vuxit genom rollen som handledare och våra medarbetare i projektet har vuxit i både kompetens och språk, berättar Linda Hasselgren, HR-chef.