Hoppa till innehåll

Solceller på plats – klimatsmartare Pålsjö Äng

Solceller besiktade och klara på Pålsjö Äng

Häromveckan besiktigades cirka 200 solpaneler på Helsingborgshems nya hus på Pålsjö Äng, mellan Pålsjö och Maria Park i Helsingborg. Husen står klara i höst och framåt vintern är det tänkt att hyresgästerna ska flytta in. 

Solcellerna på taken kommer delvis att förse husen med energi som går till trapphusbelysningen och annan fastighetsel. Tanken är också att solcellerna ska förse laddstationerna i det underjordiska garaget där hyresgästerna ska kunna ladda elbilar. 

– Vi har satt upp så mycket solceller som det finns plats till på de här hustaken, totalt cirka 350 kvadratmeter. Nu är de på plats och besiktigade. Vi ser fram emot att husen ska bli helt färdiga att de nya hyresgästerna ska kunna flytta in till hösten och vintern, säger Martin Johansson, projektchef Helsingborgshem 

Pålsjö Äng är Helsingborgshems andra byggprojekt där vi bygger klimatsmartare.  Vi har tagit med oss erfarenheter från vårt första bygge på Högasten där vi aktivt ville minska klimatavtrycket. Bland annat optimerar entreprenören konstruktionen och använder klimatförbättrad betong som gjuts på plats och vi satsar på solel samt gröna sedumtak. Allt för att minska klimatpåverkan. Helsingborgshem har som mål att sätta upp 10 000 kvadratmeter solceller på våra hus inom tre år med start 2023. På så sätt bidrar vi till Helsingborgs stads ambition om att lokal produktion av solel ska motsvara 10 procent av elbehovet år 2035. 

Just nu hyr vi ut bostäderna. Inflyttning sker höst och vinter 2023.

Pålsjö Äng 
Pålsjö Äng består av 73 nya hyresrätter varav 11 radhus samt underjordiskt garage.